Άποψη

18/4/18 17:25

τελ. ενημ.: 18/4/18 17:27

Η σύγχρονη σφαγή … της Σφαγής

Στην νεοελληνική το αποδίδει η λέξη … ξεπέτα. Αυτό κάνουμε επί χρόνια με τις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τη Σφαγή. Μια τυπική πρόσκληση, δημοσιοποιημένη μόλις τρεις μέρες πριν τις εκδηλώσεις, το Αρχιερατικό μνημόσυνο, μια επετειακή ομιλία, δυο – τρία κλασσικά ποιήματα κι ένα θεατρικό σκετσάκι από αυτά που στήνονται σε μαθητικές γιορτές. Ένα κέρασμα με αμυγδαλωτά και καμιά φούχτα αμύγδαλα και τη βγάλαμε και φέτος την υποχρέωση.

Στον Ανάβατο πέφτει εφέτος η φιλοξενία, δεν υπάρχει κι ο απαιτητικός Κ. Φραγκομίχαλος να ζητά με πάθος κάτι παραπάνω, θα τη βγάλει φτηνά η Περιφέρεια.

Δυο – τρία χρόνια τώρα συστήνονται επιτροπές και γίνονται συσκέψεις για να προσδοθεί η δέουσα για την περίσταση διάσταση στα γεγονότα των Σφαγών. Είδε κανείς κανένα αποτέλεσμα; Αναστατώσαμε το νησί υποδεχόμενοι τη «Μηχανή του χρόνου» και κάπου όλοι μας νοιώσαμε την περηφάνια της τοπικής καταγωγής παρακολουθώντας την εκπομπή.

Και μετά; Μετά ήρθε η πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας για τις εφετινές επετειακές εκδηλώσεις την Κυριακή 22 Απριλίου. Μόνοι μας σμικρύνουμε την τεράστια συμβολή μας στην απελευθέρωση του γένους. Μόνοι μας διαψεύδουμε τους εαυτούς μας όταν κάθε χρόνο υποσχόμαστε, χωρίς αντίκρισμα, μια βελτιωμένη, αντάξια της σημασίας των γεγονότων της Σφαγής, προσέγγιση την επόμενη χρονιά.

Και να πει κανείς ότι υπάρχουν σύγχρονοι λόγοι για να παραγράψουμε μια και καλή τα συμβάντα εκείνης της εποχής;

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση