2.3.2018 8:57

Δολοφονικά οδοστρώματα και … ανάπλαση της Εδέμ

Η Πατρίδα μας (ναι η πατρίδα μας και όχι η… χώρα), περνάει τα τελευταία 9 χρόνια μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση, υφίσταται μία ανυπολόγιστη δημογραφική αιμορραγία, κατακλύζεται από εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, και απειλείται με εθνική συρρίκνωση και ταπείνωση.

Νομοτελειακώς και οι Δήμοι αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Δια τούτο διαπιστώνουμε την έλλειψη χρηματοδοτήσεων ακόμη και για στοιχειωδώς αναγκαία έργα και  μέτρα, παρεμβάσεις και κοινωνική πολιτική.

Θύμα της μακροχρονίου δημοτικής οικονομικής πενίας είναι οι δρόμοι της πόλεως Χίου και του Βροντάδου. Η κατάσταση τους είναι αθλία, επικίνδυνη, δολοφονική για τους πεζούς και τα μοτοποδήλατα, καταστροφική δε για τα αυτοκίνητα. Όμως πληρώνουμε υψηλά τέλη κυκλοφορίας… Πού πάνε αυτά τα χρήματα;

Έπρεπε λοιπόν η δημοτική αρχή να δώσει προτεραιότητα στην κατασκευή ασφαλών οδοστρωμάτων, διαβάσεων και πεζοδρομίων.

Αντ΄ αυτού διετυμπάνισε την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου και των πέριξ αυτού κυρίων οδικών αρτηριών, οι οποίες απορροφούν το 80-90% του κυκλοφοριακού «φορτίου» της νήσου!

Μελετώντας τα σχέδια και τη μελέτη, διαπιστώνουμε την αμφιδρόμηση και πάλι της οδού Δημοκρατίας, τη δραστική μείωση των θέσεων σταθμεύσεως και τη δημιουργία μιας παραδεισένιας Εδέμ, στην οποία, εκτός από τα πουλιά που θα κελαηδούν χαρούμενα, θα κυκλοφορούν ημίγυμνες Νηρηίδες, εκστασιασμένοι Πάνες και χαριτωμένα πιθηκάκια που θα πετούν καρπούς από τα εξωτικά δένδρα που θα φυτευθούν.

Υπερβολή. Ναι υπερβολή, για τη χρονική περίοδο που περιεγράφη. Αφού αποκτήσουμε ασφαλές και ποιοτικό αστικό οδικό δίκτυο, αφού και μέχρι τούτο ολοκληρωθεί, διαπαιδαγωγήσουμε εαυτούς και αλλήλους στην οδηγική συμπεριφορά, αφού συνετίσουμε τους παρανόμως σταθμεύοντας, τους καταληψίες οδών, πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και λοιπών δημοσίων χώρων, ας προχωρήσουμε και στην δημιουργία της Χιακής Εδέμ!

Οι πολιτικοί ηγέτες σε κάθε τόπο, σε κάθε κράτος (οι πραγματικοί ηγέτες) αναδεικνύονται στα δύσκολα!  Και οπωσδήποτε ποτέ δεν θα συναντήσεις τέτοιους, οι οποίοι ανελίσσονται από «επαγγελματικό» πολιτικό ζήλο. Οι τελευταίοι είναι οι αποκαλούμενοι «πολιτικοί επιχειρηματίες»… Ούτε βεβαίως περιμένεις πολλά πράγματα από τους μετά από μεταμεσονύκτια τηλεφωνήματα, εκκολαπτόμενους σωτήρες! Τηλεφωνήματα και μαγειρέματα από αδίστακτους πάτρωνες του κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι! Οι τελευταίοι αυτοί πολιτικοί αποκαλούνται αριβίστες….

Ας τα έχουμε κατά νουν αυτά. Η άποψη μου πιθανόν να είναι λαθεμένη. Αν αποδειχθεί τέτοια ζητάω προκαταβολικώς συγγνώμη….

Αλλά… ούτως ή άλλως ας προσέξουμε! Ο «Μωυσής» μας βλέπει και αν θυμώσει θα μας τιμωρήσει!

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ