7.4.2015 12:07

"Δήμος Χίου Α.Ε."

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή  πιστοποιεί την ανικανότητά της  στη διαχείριση των οικονομικών, αλλά και την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας που επιβάλλεται από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει ο τόπος μας.

Αφού πολιτεύτηκε προεκλογικά κατασυκοφαντώντας την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για σπατάλη,τώρα ερχόμενη πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματικότητα καταφεύγει στην εύκολη αλλά ωμή λύση να ρίχνει όλα τα βάρη στους δημότες αντί να προσπαθεί να βρει εναλλακτικές λύσεις όπως οι προηγούμενοι, πχ. ατμός για θέρμανση κολυμβητηρίου με εξοικονόμηση 100.000€.

Πριν λίγο καιρό επέβαλε 500.000.€ χαράτσι στα ανταποδοτικά για καθαριότητα μέσω των λογαριασμού της ΔΕΗ (ήδη φαίνεται στους λογαριασμούς). Αφού αύξησε την ανταπόδοση στους ελεύθερους επαγγελματίες για τους κοινόχρηστους χώρους, έρχεται τώρα να αυξήσει το αντίτιμο σε κοινωνικές δομές του νομικού προσώπου με αυξήσεις που φτάνουν το 100%.

-          Συγκεκριμένα διπλασιάζει την εγγραφή στα ΚΑΠΗ νομίζοντας ότι έτσι θα λύσει τα προβλήματα παίρνοντας ψίχουλα από ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν.

-          Αυξάνει κλιμακωτά τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς επιβαρύνοντας τις οικογένειες με ένα επιπλέον ποσό.

-          Επιβαρύνει τα αθλητικά σωματεία και τους πολίτες που θέλουν να αθληθούν με αντίτιμο χρήσης των γηπέδων και των αθλητικών χώρων, λες και δεν είναι οι αθλητικοί χώροι δημόσιοι. Λες και οι πολίτες δεν πλήρωσαν και δεν πληρώνουν φόρους για την κατασκευή και τη συντήρησή τους. Κι εδώ είναι το οξύμωρο για τη Δημοτική Αρχή. Από τη μια το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει επιχορήγηση για τα αθλητικά σωματεία αναγνωρίζοντας το έργο που παράγουν για την άθληση της νεολαίας και για το έργο που διατηρούν στις ακαδημίες και από την άλλη ο Δήμος μέσω του Νομικού Προσώπου να επιβάλλει αντίτιμο εισόδου στους αθλητικούς χώρους.

Η μικρή κλειστή ομάδα που διοικεί το Δήμο φαίνεται ότι έχει μπερδέψει τη διοίκηση του Δήμου  με τη διαχείριση των επιχειρήσεων τους. Γι’ αυτό είναι αποκομμένη από την κοινωνία και τα προβλήματά  της.

Είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος πανελλαδικά που σε περίοδο οικονομικής κρίσης κάνει αυξήσεις τους δημότες του και αντί ν’ ασκήσει μια πραγματική κοινωνική πολιτική, επαφίεται σε δελτία τύπου με περιεχόμενο την υπηρεσιακή καθημερινότητα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ