4.7.2017 9:55

Δήμαρχε, ξανασκέψου γιατί συγκεντρώνεται ο κόσμος κάτω από το γραφείο σου

Ο συνολικός χειρισμός του σοβαρού προσφυγικού- μεταναστευτικού προβλήματος, που συνέπεσε με την κυβερνώσα δημοτική αρχή, προδίδει μια σειρά λαθών, κακών εκτιμήσεων, κακών συμβούλων και συμβουλών αλλά πάνω από όλα  φανέρωσε τη μεγάλη απόσταση που σας χωρίζει ως δήμαρχο (θα έλεγα και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ.) από την ανήσυχη, μουδιασμένη κοινωνία που καλείται να πληρώσει τις συνέπειες.

Μέχρι τώρα υπήρξατε ξένος προς την αγωνία, τους φόβους αλλά και τις ζημίες των δημοτών δημιουργώντας υποψίες ότι γνωρίζετε εσείς «καλύτερα» από οποιοδήποτε άλλον, τη στιγμή που τα γεγονότα σας υπερφαλαγγίζουν αλλά και τους πιο αισιόδοξους μέχρι χθες πολίτες.

Με διάθεση να επιδείξω κατανόηση για το μέγεθος του προβλήματος που σας «έπεσε στο κεφάλι» προσπαθώ να μαντέψω τί σας ωθεί να επιλέξετε τη συνδιαλλαγή με κέντρα, καταφανώς αντίθετα στο συμφέρον του νησιού, ποιος σας συμβουλεύει και γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν στραφήκατε στους δημότες για να εξηγήσετε που το πάτε  και που θα πάμε με την πολιτική που ασκείτε. Ως θερμός υποστηριχτής του συνδυασμού σας, ως φίλος πολλών δημοτικών συμβούλων, ως πολίτης που συχνά πυκνά εκφράζω δημόσια τη γνώμη μου, θα ήθελα να απευθυνθώ δημόσια στον κ. Μανώλη Βουρνού και να τον καλέσω να σταματήσει για λίγο, να ξανασκεφτεί τη μέχρι τώρα στρατηγική του ( αν υπάρχει) και να δει τον κόσμο που συγκεντρώθηκε κάτω από το γραφείο του στις 15-6-2017.

Μεγάλο πλήθος συνομηλίκων σας, μεγάλο πλήθος επιχειρηματιών επιστημόνων, οικογενειαρχών σας καλούσαν να συμπαραταχθείτε μαζί τους, προκειμένου να διορθωθεί η μέχρι τώρα στρατηγική. Τώρα είναι ευκαιρία για έναν ακόμα λόγο. Η μέχρι τώρα στάση σας δημιούργησε την εντύπωση σε έναν αποτυχημένο στρατιωτικό να απευθυνθεί με ιταμό τρόπο στο δήμαρχό μας, μήπως και του δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσει ένα σχέδιο καταστροφής της εικόνας του νησιού, κι επιτέλους να πετύχει κάτι ο αποτυχημένος πολιτικός.

Μανώλη στάσου δίπλα στους δημότες που σε εξέλεξαν κι επένδυσαν πάνω σου ένα σωρό ελπίδες για το αύριο του τόπου μας. Αυτοί θα σε στηρίξουν να ξεπεράσεις τα μέχρι σήμερα γενόμενα. Άκουσε ένα φίλο, κάποιον που πολλές φορές μέχρι σήμερα δοκίμασε να ‘ρθει στη θέση σου.

Βγες ανοιχτά, κάλεσέ τους κι εξήγησε τη δέσμευση σου να σώσεις ό,τι σώζεται, κι είναι πολλά. Βρίσκεσαι και θα βρίσκεσαι κοντά μας κι όταν δεν θα ‘σαι δήμαρχος. Σκέψου πως θα μας χαιρετάς στο δρόμο; Πως θα ζήσουν οι δικοί σου, πως θα αντικρίζεις το οικογενειακό σου όνομα που κοσμεί την αίθουσα της Νομαρχίας; Επέλεξα να απευθυνθώ δημόσια σε φίλο που δοκιμάζεται, επειδή ζούμε περίεργους καιρούς. Με τρομάζει το μέλλον της Χίου όπως το αφήνετε να διαγράφεται αλλά κι οι συνέπειες για ανθρώπους όπως εσείς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ