Άποψη

21/10/16 22:00

τελ. ενημ.: 22/10/16 10:47

Δεν εξυπακούεται τίποτα

Αγαπητέ φίλε Νίκο,

 

Για το άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας με τον τίτλο «Η αβάσταχτη ελαφρότητα των

δημόσιων ερωτήσεων» της 21 η ς Οκτωβρίου πραγματικά σχολιάζω τα εξής ειλικρινά με λύπη διότι :

 

1. μετά από τόσα χρόνια επικοινωνίας μεταξύ μας αναγκάζομαι να σχολιάσω στενάχωρα δημοσίευμα του «Πολίτη»

 

2. χρησιμοποιήσατε εξαιρετικά υποτιμητικό τίτλο

 

3. ενώ απευθύνομαι σε κρατικούς φορείς αντ΄ αυτών απαντάει ο Πολίτης

 

4. μου αποδίδετε σχόλια που δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο που σας έστειλα για

 

δημοσίευση

 

5. σχολιάζετε επικριτικά δημόσια δια του τύπου παρέμβασή μου δίχως να την δημοσιεύετε αυτούσια

 

Προκειμένου ο αναγνώστης σας να έχει πλήρη εικόνα παραθέτω το κείμενο που σας έστειλα με e-mail συνοδευόμενο με φωτογραφίες του αναφερόμενου στην παρέμβασή μου οχήματος:

Το εικονιζόμενο όχημα στις φωτογραφίες που επισυνάπτω με αδιαφανή τζάμια και ξένες πινακίδες είναι σταθμευμένο (ενδεχομένως μέρες) στην περιοχή μεταξύ Καρφά και Αγίας Ερμιόνης της Χίου, στην οροφή του φέρει περιστρεφόμενες κάμερες, διόπτρες, κεραίες και ενδεχομένως διαθέτει και άλλον εξοπλισμό εντός του που δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί από έξω.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις : 20/10 07:50 τοπική ώρα. Ρωτώ δημοσίως δια του τύπου κάθε Δημόσια και Κρατική Αρχή του τόπου: 

 

Ι. Είναι εις γνώσιν κάποιου κρατικού φορέα η κυκλοφορία του εικονιζόμενου οχήματος;

 

ΙΙ. Σε ποιον ανήκει;

 

ΙΙΙ. Τι είδους όχημα είναι;

 

IV. Τι εξοπλισμό έχει;

 

V. Έχει άδεια για τον εξοπλισμό που φέρει;

 

VI. Τι δραστηριότητες ασκεί;

 

VII. Συλλέγει πληροφορίες και που αποστέλλονται;

 

VIII. Ποιον φορέα ελληνικό ή της αλλοδαπής υπηρετεί;

 

IX. Οι πληροφορίες που τυχόν συλλέγει ποια ελληνική Αρχή τις ελέγχει;

 

Χ. Ποιοι είναι "πλήρωμα" του οχήματος;

 

Με την ελπίδα ότι κάποιος φορέας θα απαντήσει 

 

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ.

 

Αυτή ήταν η δημόσια παρέμβασή μου. Ο υπογράφων το άρθρο σας κ. Παντελής Φύκαρης αναφέρεται και σχολιάζει «…… Αντ’ αυτού λοιπόν, ο κ. Μιχαηλίδης επέλεξε να τραβήξει 2-3 φωτογραφίες και να τις διανθίσει με διάφορα όπως, «παρέλαση κατασκόπων», διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών, υπονόμευση της ασφάλειας της χώρας και άλλα ωραία τσιτάτα, βούτυρο στο ψωμί δηλαδή όσων επισταμένα το τελευταίο διάστημα απαξιώνουν τα όργανα και τις αρχές του κράτους και ονειρεύονται άλλου είδους καταστάσεις για «κατασκοπίες», επιπρόσθετα αναφέρει «…… Υποθέτω, ότι λόγω της ιδιότητάς του (εν αποστρατεία υποναύαρχος του Λ.Σ.) θα μπορούσε να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει πρώτιστα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χρ. Φραγκιά ρωτώντας τον, τι είναι αυτό το όχημα και αν έχει γνώση της ύπαρξής του. Αυτό άλλωστε έπραξα κι εγώ προσωπικά όταν πριν 4 μήνες το είχα δει στην περιοχή του Μερσινιδίου…» και ένα σωρό άλλα σχόλια που δεν με αφορούν ούτε έπρεπε να τα συνδέει με εμένα.

 

Ερωτώ: τα αναφερόμενα από τον κ. Φύκαρη περιλαμβάνονται στο άρθρο που σας έστειλα;

Ας πάμε όμως στην ουσία την οποία προφανώς υποτιμάτε.

Εγώ, λοιπόν, ο πολίτης της Χίου περπατώ στην ακτή που αναφέρω παραπάνω και στην οποία πάνω από ένα χρόνο επανειλημμένως καταγγέλλω με αποδείξεις (και δια των εντύπων σας) ότι ξένες οργανώσεις με την σύμπραξη δυστυχώς συμπατριωτών μας, με την παντελή απουσία του κράτους, έχουν εγκατασταθεί και συμπράττουν στην αποβίβαση δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών και ποιος ξέρει τι άλλο χωρίς ποτέ να έχω πάρει απάντηση ή να αισθανθώ αντίδραση.

Έχω καταγγείλει στις 29-12- 2015 με αποδεικτικό υλικό την εγκατάσταση στο επίμαχο σημείο αλλοδαπών σε κοντέινερ με σήμανση και διακριτικά ξένης χώρας οι οποίοι

υποθάλπουν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών και ουδείς ενοχλήθηκε.

Με δεκάδες δημόσιες παρεμβάσεις μου και αναφορές μου αρμοδίως έχω καταδείξει ότι ξένης εθνικότητας πρόσωπα κάνουν «σουρωτήρι» την χώρα μας εκθέτοντάς μας στην Ε.Ε. και αλλού. Καμιά σημασία.

Έχω δημοσιεύσει video να διέρχονται ξυστά από σκάφη της Frontex φορτωμένες λέμβοι από τις απέναντι ακτές με λαθρομετανάστες και ουδείς ενοχλήθηκε. Και πολλά, πολλά άλλα.

Έχοντας λοιπόν όλες αυτές τις παραστάσεις αντικρίζω χθες το «σε όλους γνωστό» όχημα και ενοχλήθηκε το «σύστημα» επειδή έθεσα μια σειρά ερωτημάτων όπως παραπάνω.

Ποιο σύστημα ενοχλήθηκε, ποιο σύστημα προσβλήθηκε;; Αυτό που έχει καταστήσει την Χίο κέντρο διερχομένων εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών πάσης φυλής και εθνικότητας και γκέτο χιλιάδων ανθρώπων;

 

Ενοχλήθηκε το «σύστημα» που ζήτησα απαντήσεις για το πώς ανεχόμαστε όχημα ξένης χώρας αγνώστου πληρώματος δίχως διακριτικά, γεμάτο όργανα παρακολούθησης που τα επιδεικνύει και χρησιμοποιεί στις ακτές μας. 

Φέρουν διακριτικά τα αστυνομικά, λιμενικά, πυροσβεστικά, εκκλησιαστικά, στρατιωτικά και δεν ξέρω τι άλλα κρατικά οχήματα, πολεμικά πλοία, πολεμικά αεροσκάφη στην Ελλάδα;

Ναι, είναι η απάντηση.

Φέρουν διακριτικά κλπ. τα περιπολικά πλοία της Frontex όλων των χωρών που συμμετέχουν στις θαλάσσιες περιπολίες στην περιοχή μας; Ναι, είναι η απάντηση.

Κάποιοι είπαν «ήταν σε μυστική αποστολή διακριτικά θα φέρει;» εδώ γελάνε, μυστική  αποστολή σε παραλιακό κατοικημένο ξέφωτο να «ξεφωνίζει» με «ανατεταμένας τας κεραίας» εδώ είμαι δείτε με;;;

 

Προς τι λοιπόν η αρνητική στάση σας στην δικαιολογημένη αντίδρασή μου ότι το τρίτης χώρας όχημα που συμμετέχει, όπως σας είπαν, στην Frontex να είναι κάτι απροσδιόριστο;

 

Γιατί πρέπει ο πολίτης να παίρνει σβάρνα τις υπηρεσίες να ρωτά πού ανήκει το Χ, Ψ κεραιοφόρο και διοπτροφόρο όχημα;;

Λέτε ο υποφαινόμενος ως απόστρατος αξιωματικός που συμμετείχε στις διεθνείς ιδρυτικές συσκέψεις της Frontex και πρώην Κεντρικός Λιμενάρχης της Χίου να μην υποψιάστηκε;

 

Αγαπητοί φίλοι οι καιροί δεν είναι πλέον επιπέδου «εξυπακούεται» ούτε του «έλα μωρέ» γιατί σε λίγο δεν θα μας ενοχλούν ούτε οι υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας εχθρικών αεροσκαφών. Θα εξυπακούεται!!!!

 

Παρακαλώ για την δημοσίευσή του παρόντος στην εφημερίδα στο σημείο του εν λόγω άρθρου σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Υ.Γ.: Μη με παρουσιάζετε σε αντίθεση με τους συναδέλφους λιμενικούς και αστυνομικούς, έχω εκφράσει επανειλημμένα την στήριξή μου στον αγώνα που δίνουν.

 

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

 

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.

Δείτε επίσης