1.7.2015 16:02

Δε διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα - δε διαλέγουμε νέα μνημόνια - ακυρώνουμε τα ψευτοδιλήμματα

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της Κυριακής και οι εκβιασμοί καλά κρατούν.

Από τη μια η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ εκβιάζουν το λαό για να πει ΝΑΙ στην αντιλαϊκή πρόταση - καρμανιόλα, και από την άλλη εκβιάζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της ΧΑ για να αποσπάσουν το ΝΑΙ στο δικό τους μνημόνιο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε χτες ότι η πρότασή του είναι στο τραπέζι κι από την επόμενη βδομάδα η διαπραγμάτευση θα αφορά ένα νέο πρόγραμμα, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο.

Η κυβέρνηση προτείνει το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ. Και με το ψεύτικο δίλημμα που θέτει, καλώντας το λαό να επιλέξει δήθεν το λιγότερο κακό μνημόνιο, και με το κλίμα τρομοκρατίας, που ενισχύει με μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, και με τους περιορισμούς που βάζει να πάρουν από τις τράπεζες τους μισθούς και τις συντάξεις, και με τα παζάρια που συνεχίζει με ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, ενισχύει τον εκβιασμό της άλλης πλευράς.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει όλους τους εκβιασμούς, να φτάσει στην κάλπη με την πρότασή του και να πει:

ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα είναι το πραγματικό, γνήσιο ΟΧΙ, χωρίς ναι μεν αλλά... Η πρόταση του ΚΚΕ δεν αθροίζεται με καμία πρόταση των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, που την ψήφισαν μαζί στη Βουλή.

Το πραγματικό ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα είναι: "Θέλετε το ΣΥΡΙΖΑίικο μνημόνιο των 8 δισ. ή το τροϊκανό μνημόνιο των 9 δισ."; Πιάσε τ' αυγό και κούρευ' το, που λέει κι ο λαός μας.

Για μια ακόμα φορά καλούμε το λαό να ακυρώσει τα διλήμματα και ν' απορρίψει τα μνημόνια, σε όλες τις εκδοχές τους. Να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ. Η πρόταση αυτή μπορεί σήμερα να εκφράσει τη θέληση του λαού, όπως εκφράστηκε μέσα από τους αγώνες του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να απαλλαγεί από όλα τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, να απαλλαγεί από όλη αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που τον έχει ματώσει κυριολεκτικά, η οποία όχι μόνο παραμένει άθικτη, αλλά και ενισχύεται συνεχώς με την πρόταση της κυβέρνησης. Είναι ΝΑΙ, η πρόταση του ΚΚΕ, στην αποδέσμευση από την ΕΕ των μονοπωλίων, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Η κυβέρνηση με ωμό τρόπο αρνήθηκε μέσα στη Βουλή, προχτές, να τεθεί η πρότασή μας με τα ερωτήματα που έβαζε το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα. Οχι μόνο δε δέχτηκε να γίνει συζήτηση, αλλά ούτε καν έβαλε σε ψηφοφορία στη Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ. Με το γνωστό "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", ακόμα και για τα μάτια του κόσμου, επιβεβαίωσε ότι είναι πιστός υπηρέτης της δικτατορίας των μονοπωλίων, έτσι όπως αυτή εκφράζεται από το αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα, το οποίο η ίδια σήμερα υπηρετεί και όχι κάποιος άλλος που έχει την πλειοψηφία.

Να ξέρουν, όμως, καλά οι κυβερνητικοί υπάλληλοι ότι το πολιτικό ρεύμα που έχει ήδη δημιουργήσει η καθαρή θέση του ΚΚΕ, το μήνυμα που στέλνει στον εξουθενωμένο λαό μας από τις πολιτικές όλων τους αυτά τα χρόνια, δεν μπορούν, όσο κι αν θέλουν, να το ακυρώσουν ή να το διαστρεβλώσουν. Είναι κοροϊδία να μιλάει η κυβέρνηση για λαϊκή κυριαρχία τη στιγμή που την πραγματική εξουσία, τα κλειδιά της οικονομίας τα κρατάει το κεφάλαιο, την ώρα που οι εκβιασμοί συνεχίζονται για να αποσπάσουν από το λαό υποταγή στη μία ή στην άλλη αντιλαϊκή εκδοχή, και να του την "φορτώσουν" μάλιστα ως δική του επιλογή.

Αυτοί που λένε ότι τα δημοψηφίσματα είναι έκφραση πραγματικής λαϊκής θέλησης, ας θυμηθούν όσα δημοψηφίσματα πραγματοποιήθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Συνθήκη της Λισαβόνας, που επαναλαμβάνονταν και μάλιστα με αφόρητες πιέσεις και τρομοκρατία προς τους λαούς εκείνων των χωρών, μέχρι το ΟΧΙ τους να γίνει ΝΑΙ.

Η ΕΕ ήταν πάντα μια ένωση του κεφαλαίου και τώρα γίνεται ακόμη χειρότερη. Η ΕΕ αυτή ήταν πάντα και δεν αλλάζει, όπως κορόιδευε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να κοροϊδεύει, λέγοντας ότι πρέπει η ΕΕ δήθεν να γυρίσει στις αξίες των ιδρυτών της! Ποιων ιδρυτών της; Ολων αυτών που ήταν οι κατεξοχήν εκπρόσωποι των ομίλων, της άρχουσας τάξης, των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και των επεμβάσεων και πολέμων κατά των λαών.

Καλούμε το λαό να δυναμώσει το ρεύμα ρήξης και σύγκρουσης, όχι για να μπούμε κάτω από μια άλλη ξένη σημαία, αλλά για να μπορέσει τελικά ο λαός μας να γίνει αυτός νοικοκύρης στον τόπο του. Σήμερα, υπάρχουν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι που προβληματίζονται, απορρίπτουν την ΕΕ. Αυτό προκύπτει και από τις δικές τους δημοσκοπήσεις. Τους καλούμε λοιπόν όλους και όλες να ολοκληρώσουν το βήμα, τον προβληματισμό και τη σκέψη τους.

Στο πρόσωπο της ΕΕ ν' απορρίψουν τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που πάει χέρι χέρι με τη συμμετοχή της χώρας σε τέτοιες ή άλλες συμμαχίες, που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου κι όχι το λαό. Οι χτεσινές εξελίξεις, με την επιβολή περιορισμού στις τραπεζικές συναλλαγές, αναδεικνύουν τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την επιδείνωση της κατάστασης που βιώνει ο λαός μας.

Τι εννοεί ο πρωθυπουργός όταν λέει "μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα βασικά αγαθά"; Τα στοιχειώδη δεν μπορούσε να τα εξασφαλίσει ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος ούτε όταν πληρωνόταν κανονικά το μισθό, τη σύνταξή του. Ποια είναι σήμερα τα βασικά αγαθά, που έλεγε ο κ. Τσίπρας χτες; Μόνο ένα μπουκάλι γάλα για το παιδί και μισό πιάτο φαΐ;

Για να επιβιώσει ο λαός, η κυβέρνηση τώρα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η είσπραξη του συνόλου, ολόκληρου του μισθού, ολόκληρης της σύνταξης, ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας, η δυνατότητα ανάληψης από μικροκαταθέτες. Να παγώσουν οι δόσεις προς την εφορία για τους φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων και τα χαράτσια, οι δόσεις προς τις τράπεζες που αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Να παγώσει η καταβολή λογαριασμών για φως, νερό και τηλέφωνο και να μην υπάρξει καμιά διακοπή συνδέσεων, να μην καταβάλλεται καμιά συμμετοχή σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις, που είναι απαραίτητες για τους εργαζόμενους, για το λαό, καθώς και στην προμήθεια φαρμάκων.

Όλα αυτά μπορεί ο λαός μας, ως επείγοντα μέτρα, να τα διεκδικήσει και να φτάσει στην κάλπη με το: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ