13.9.2017 14:46

Το βουβό κουδούνι της Ερεικούσας δεν είναι το τελευταίο

Το πιο ηχηρό σχολικό κουδούνι άκουσα σήμερα διαβάζοντας την ειδησεογραφία της ημέρας! Ήταν το κουδούνι του σχολείου της Ερεικούσας (ενός μικρού νησιού στα βόρεια της Κέρκυρας), που φέτος δεν θα χτυπήσει διότι δεν υπάρχουν μαθητές!

Τα νηπιαγωγεία της Αμοργού (μικρού νησιού στις Νότιες Κυκλάδες) και των Αρκιών (μικρού νησιού στο Ανατολικό Αιγαίο) θα λειτουργήσουν για έναν μόνο μαθητή!

Δεν θα εξαπολύσω μύδρους στους πολιτικούς, αλλά θα τους καλέσω όλους να διαβάσουν με προσοχή αυτές τις ειδήσεις. Θα απευθύνω έκκληση σε όλους τους Έλληνες Βουλευτές να επισπεύσουν το νομοθετικό τους έργο διατηρώντας το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά μας. Το ζήτημα δεν είναι πολιτικό, ούτε κομματικό, αλλά εθνικό. Πρέπει να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα παροχής κινήτρων παραμονής των νησιωτών στα μικρά νησιά.

Δεν χρειαζόμαστε άλλους υπαλλήλους στην ΕΡΤ. Δεν επιτρέπεται να έχουν τα πολιτικά γραφεία των υπουργών στρατιές μετακλητών και συμβούλων και οι οικογένειες να εγκαταλείπουν τα μικρά ακριτικά νησιά ελλείψει εργασίας. Καμία πρόσληψη δεν πρέπει να γίνει στα αστικά κέντρα αν δεν ενισχυθούν πρώτα οι νησιωτικοί πληθυσμοί. Πολύ σύντομα την ίδια εικόνα θα παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα σχολεία της νησιωτικής χώρας.

 Ας αφυπνιστούμε όλοι! Όσοι, λοιπόν, διαβάσατε αυτή το κείμενο (πολίτες, πολιτευτές, δήμαρχοι και λοιποί αιρετοί -νυν και διατελέσαντες- όλων των πολιτικών τάσεων και απόψεων) και συμφωνείτε χρήσιμο - κατά τη γνώμη μου - θα είναι να προχωρήσετε σε παρόμοιες εκκλήσεις. Οι φωνές μας πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να διαδοθούν σε όλη τη χώρα.

 Τα νησιωτικά μέσα ενημέρωσης και οι ιστότοποι θα πρέπει να αναδεικνύουν καθημερινά αυτά τα ζητήματα των μικρών νησιών. Πρέπει να γεμίσει το διαδίκτυο με αναρτήσεις για να νομοθετηθούν τα αυτονόητα (όχι ελεημοσύνες, αλλά ουσιαστικά φορολογικά, αναπτυξιακά, κοινωνικά μέτρα για τους μικρονησιώτες). Διαφορετικά θα έρχεστε στα νησιά μας το καλοκαίρι ημερήσια εκδρομή για να κάνετε μπάνιο και να τα φωτογραφίσετε στο instagram...

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ