7.1.2013 12:27

Βλαπτική για τον τόπο η πολιτική του δημάρχου

 
Κύριε Δήμαρχε,
Με πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδέχθηκα να συμμετέχω στην Επιτροπή Διαβούλευσης ώστε με τις γνώσεις και την εμπειρία μου ως Πολιτικός Μηχανικός να συμβάλλω στην επιτυχή λειτουργία της.
 
Όπως διαπιστώνω όμως, κατά παράβαση του Νόμου Καλλικράτη – άρθρο 76, 3 – έχει μέχρι σήμερα συγκαλέσει (3) τρεις φορές – δυστυχώς – την επιτροπή μη νόμιμα, δηλαδή χωρίς εισηγήσεις για τα θέματα που θα συζητηθούν.
 
Πέραν τούτων οι έγγραφες προτάσεις μας που κατατέθηκαν στη Γραμματεία της Επιτροπής, δεν έχουν ληφθεί ποτέ υπόψιν του Δ.Σ. με συνέπεια να διαιωνίζεται η απαράδεκτη εικόνα της πόλης και των οικισμών, πράγμα που υποβαθμίζει την καθημερινότητα και μας εκθέτει στους επισκέπτες.
 
Σε εποχή που άλλοι αιρετοί επιδιώκουν να γίνουν σωστότεροι για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της κρίσης με σωφροσύνη και συνεργατικότητα, εσείς συμπεριφέρεστε με υπεροψία βαδίζοντας στα ίδια παλιά χνάρια, αυτά δηλαδή που μας έφεραν στο σημερινό χάλι, με τη διασπάθιση πλούσιων ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων σε αμελέτητα, κακότεχνα και χωρίς ανταποδοτικότητα έργα.
Δυστυχώς συνεχίζεται, παρά τις επισημάνσεις μας, βλαπτική για τον τόπο πολιτική.
 
Προκαλεί απογοήτευση το γεγονός ότι οι πολίτες που εκφράζονται, εισπράττουν κατά καιρούς από εσάς και τον ιατρό αντιδήμαρχο, απαξίωση και εμμονή σε ξεπερασμένες πολιτικές με χαρακτηριστική την περίπτωση του έργου της Απλωταριάς, που παρά τις διαβεβαιώσεις σας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδείχθηκε ότι γίνεται χωρίς μελέτη.
 
Προσβάλλει τη νοημοσύνη των δημοτών ότι ο ίδιος αντιδήμαρχος – όπως και εσείς – ανέχεστε εξόφθαλμες παραβάσεις κατάληψης πεζοδρομίων και πεζοδρόμων στην Πλατεία, την Απλωταριά και τις παρόδους, που εμποδίζουν (απαγορεύουν) την κίνηση των πεζών με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα, δεκάδα (!) τραυματισμών συμπολιτών, για τους οποίους είστε συνυπεύθυνοι μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους θα αγωνισθώ με τα νόμιμα μέσα και διαφάνεια, ώστε να σέβεστε τον θεσμό της Επιτροπής Διαβούλευσης και δηλώνω ότι παραιτούμαι, διαμαρτυρόμενος για τη μη νόμιμη λειτουργία της.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ