8.4.2015 20:38

Βιάζομαι για βλέπω τα δεινά που θα πάθει ο τόπος

Αγαπητέ Νίκο,

Σε ευχαριστώ ακόμα και για την υπό προϋποθέσεις αρνητική «προβολή» μου στη στήλη σου και για τη δυνατότητα που μου δίνεις να απαντήσω συνοπτικά σε κάποια από αυτά που αναφέρθηκες.

Με τα κοινά δεν ασχολήθηκα ως μηχανικός και πολίτης τα τελευταία μόνο 15 χρόνια, αλλά πριν από 46 χρόνια, οπότε συμμετείχα σε δωρεάν εκπόνηση μελέτης της κολυμβητικής δεξαμενής και του περιβάλλοντα χώρου και κατασκευών του Ν.Ο.Χίου, που εκτελέστηκαν δωρεάν με αυτεπιστασία μου, καθώς και με τη δωρεάν εφαρμογή της δωρεάν μελέτης του αρχιτέκτονα Λεωνίδα Μυλωνάδη του πάρκου απέναντι από την Εθνική Τράπεζα το 1970, επί δημαρχίας Γιάννη Σόδη. Αφήνω τις ενασχολήσεις μας με το Θοδ. Χαβιάρα, σαν Ο.Μ.Α.Σ. Κάμπου, που είχαν σαν αποτέλεσμα την απεμπλοκή και ολοκλήρωση του φράγματος Κόρης Γεφύρι και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στα Πόδορα.

Να παραλείψω τους αγώνες μας για την ποιότητα των νερών, που είχαν σαν αποτέλεσμα να «ανακαλυφθεί» ο υδράργυρος και να μας δώσουν περί τα 150 εκ. ευρώ (!), που σπαταλήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό σε κακοσχεδιασμένα και αναποτελεσματικά έργα;

Να αναφέρω τον άχρηστο και ανασφαλή χωματόδρομο έξω από το μοναδικό μας Κάστρο και τα 3 χρόνια που διέθεσα με άλλους συμπολίτες;

Για το φράγμα σε λάθος θέση στο Σαραπειό, για την άχρηστη Φυρόλακα, για τη θηλιά της πόλης – τον περιφερειακό – και για πολλά άλλα, που, αν αναφερθούν, θα καταλάβουν ολόκληρη την εφημερίδα και θα κουράσουν πιθανά τους αναγνώστες της;

Σε ερωτώ ευθέως, πότε εσύ και η εφημερίδα πήρατε πάνω σας ένα τουλάχιστον από τα θέματα που έθιξα και δώσατε μάχη για τη λύση του; Να αναρωτηθείς το πρωί που ξυρίζεσαι τις ευθύνες τις προσωπικές απέναντι στην οικογένεια σου και την κοινωνία.

Γνωρίζω ότι όσα σωστά έχω προβάλλει από τις γνώσεις, διαπιστώσεις και εμπειρίες μου έχουν απέναντι ένα αιρετό – υπηρεσιακό κατεστημένο, που αμύνεται αυτιστικά – εγωϊστικά και πολλές φορές ωφελιμιστικά απέναντι σε εφαρμοσμένους από δεκαετίες παντού – εκτός του νησιού μας – νεωτερισμούς, που αποβλέπουν στην καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων του.

Συνεχίζω γιατί, παρά τα λεγόμενα σου, η τοπική κοινωνία όλων των ηλικιών μου δείχνει συμπάθεια και ειλικρινή χαμόγελα, σημείο ότι αντιλαμβάνεται την ειλικρίνεια και ορθότητα των προθέσεων και πρωτοβουλιών μου.

Νοιώθω – πια – ότι δεν είμαι μόνος μου, καλό είναι, εκτός από σένα, να το αντιληφθούν αυτό κι αυτοί που βοηθήσαμε ανιδιοτελώς να διοικήσουν τον τόπο και ιδιαίτερα τον Δήμο Χίου.

Βιάζομαι για βιολογικούς λόγους αλλά κυρίως γιατί βλέπω τα δεινά που θα πάθει ο τόπος, αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για την τύχη του.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ