30.4.2024 6:24

«Αυθαίρετα» ξέχασαν την τακτοποίηση των αυθαιρέτων;

 Στις 23 Απριλίου τρέχοντος έτους έληξε η προθεσμία για τακτοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων δημοσίων φορέων βάσει του νόμου 4607 του 2019.

Ο νόμος έδινε τη δυνατότητα να νομιμοποιηθούν δομημένοι χώροι ώστε να λήξει η παρανομία που τα καθιστούσε μη πλήρως αξιοποιήσιμα. Τον νόμο αυτό εκμεταλλεύτηκε το Λιμενικό Ταμείο με πρόεδρο τον κ. Λεγάτο  που ήρε αυτή την χρονίζουσα απαγόρευση.

Το ίδιο έπραξε και ο ΝΟΧ, τακτοποιώντας τις εγκαταστάσεις του που ήταν στον αέρα εδώ και χρόνια.

Όμως , το νόμο αυτό φαίνεται να τον ... «αγνόησε» ο Δήμος Χίου, χωρίς ο Δήμαρχος κ. Μαλαφής να έχει δώσει , μέχρι τώρα, μια εξήγηση για αυτή την εξοργιστική παράλειψη, που άφησε το παραλιακό μέτωπο στην αυθαιρεσία. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι επαγγελματίες να αναπτύξουν περαιτέρω τις δυνατότητες των δραστηριοτήτων τους στη γραμμή Δασκαλόπετρα – Κεραμεία. Ενώ η Πολιτεία έδωσε την σπάνια ευκαιρία στους υπεύθυνους να λήξουν επιτέλους την παρανομία και την αυθαιρεσία για κτίσματα στον αιγιαλό, που χρονολογούνται από την δεκαετία του 1980, …πέρα βρέχει για τους ιθύνοντες, που προεκλογικά παρουσιάστηκαν ως …σωτήρες.

Και να σκεφθεί κανείς ότι αρκούσε μια αίτηση και ένα τοπογραφικό να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία προς νομιμοποίηση με μελλοντική προσκόμιση εγγράφων και μελετών.

Ο κ. Λεγάτος, που εκτός από Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι και δημοτικός σύμβουλος, δεν ενημέρωσε το Δήμαρχό του για το νόμο ;

Ενεργεί μόνος του ή αυτές οι ενέργειες όπως και οι σκανδαλωδώς παράνομες ενέργειες του με την ανάθεση χιλιάδων ευρώ σε προμήθειες και εργολαβίες χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες μέσω Διαύγειας και χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, ήταν σε γνώση υπηρεσιακών παραγόντων ή άλλων αιρετών της Δημοτικής Αρχής;

 Ο κ. Δημήτρης Πατελίδας, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών; Ο κ. Παντελής Καμπούρης , αντιδήμαρχος των οικονομικών υπηρεσιών; Άγνοια νόμου; Έλλειψη συνεννόησης; Ή κάτι άλλο; Αν ενεργεί μόνος του κ. Μαλαφή τέτοιο μεγαλοπρεπές άδειασμα δεν θα το ανεχόμουν.

Γεώργιος Κλιαμενάκης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ