25.5.2018 14:00

Ας προετοιμάσουμε το έδαφος για την υποδοχή των Ευρωπαίων

Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες

 Την ώρα που συζητάτε για τα προβλήματα και το μέλλον του χωριού σας και των άλλων Μαστιχοχωριών, είμαι έξω από το νησί για θέματα ζωτικού ενδιαφέροντος για το μέλλον του. Ωστόσο, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ορισμένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει εσείς κι εμείς κατά μόνας ή από κοινού να πιέσουμε για την λύση τους.

 Σε όλους τους Ευρωπαϊκούς παραδοσιακούς οικισμούς σχεδιάζονται και εκτελούνται σύγχρονα έργα οδοποιίας, παρακάμψεων και κόμβων για να αναβαθμισθεί μαζί με την ποιότητα της ζωής μας και η τουριστική έλξη των οικισμών.

 Για παράδειγμα: Τα Αρμόλια, όπως και τα άλλα χωριά, χρειάζονται τον περιφερειακό δρόμο τους με τους κυκλικούς κόμβους που εγγυώνται εκτός από την ασφάλεια και την εύκολη είσοδο - έξοδο από τον περιφερειακό στο χωριό και το αντίθετο.

  Αν πετύχουμε και φτιάξουμε τον περιφερειακό, τότε, έπειτα από λογικές σκέψεις μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της δημιουργίας πεζοδρόμων με ήπια χρήση από αυτοκίνητα, σε συνδυασμό με εξεύρεση και κατασκευή δύο (2) χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, για να αναπνεύσουν οι στενοί δρόμοι του χωριού και να αξιοποιηθεί οικονομικά η ομορφιά τους.

Όλα αυτά μαζί με την λύση του προβλήματος νερό για το οποίο μπορώ να συνεισφέρω, θα προετοιμάσουν το έδαφος για την υποδοχή Ευρωπαίων ή γειτόνων επισκεπτών, που ελπίζεται βάσιμα ότι θα αυξηθούν οι πρώτοι, μόλις προχωρήσουν τα έργα του αεροδρομίου, για τα οποία προσπαθώ.

   Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και ραντεβού την επόμενη εβδομάδα στην στήλη μου στον «Πολίτη» στην οποία θα αναφερθώ για τον συλλογικό τρόπο ανάδειξης και προβολής των όμορφων χωριών μας, γιατί Χίος δεν είναι μόνο η πόλη αλλά και όλα τα υπόλοιπα χωριά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ