13.7.2022 12:18

Άρθρο 44 ή αλλιώς προληπτική λογοκρισία της αντιπολίτευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Παρά την σωρεία αντιδράσεων, η κυβέρνηση εμμένει στο απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό άρθρο 44 με το οποίο επιχειρεί την φίμωση των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια.

Πραξικοπηματικά καταργείται το δικαίωμα των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης να φέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο προ ημερήσιας διάταξης θέματα. Θέματα δηλαδή που είναι κατεπείγοντα και πρέπει να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο άμεσα. Μέχρι σήμερα το κατεπείγον το έκρινε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου ενώ με την τροποποίηση που έφερε η κυβέρνηση και μετά την ψήφιση του νέου νόμου θα το κρίνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή θα συζητείται μετά ημερήσιας διάταξης. Άρα ποτέ!

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση εμμένει στην κατάργηση του δικαιώματος της αντιπολίτευσης και επιχειρεί μια ευθεία και αντιδημοκρατική επίθεση στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης!

Αλήθεια ποιος ζήτησε αυτό το “ανοσιούργημα”;

Ποιος ξαφνικά εμφάνισε “αλλεργία” στις φωνές της Αντιπολίτευσης;

Φαντάζομαι ότι δεν ήρθε ξαφνικά η επιφώτιση του Αγίου πνεύματος και κατάλαβε η κυβέρνηση τρία χρόνια μετά την εκλογή των νέων δημοτικών συμβουλίων ότι πρέπει να κάνει περισσότερες αντιδημοκρατικές αλλαγές. Κάποιοι ζήτησαν να επιβάλλει σιωπητήριο ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ