8.4.2024 9:31

Από την ΕΠΙΣΚΕΨΗ των κ.κ. Υφυπουργού Υποδομών - Μεταφορών και Βουλευτή κ. Ν. Μηταράκη

Στην επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών - Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου (που: προκλήθηκε έπειτα από επίκαιρες ερωτήσεις του Χιώτη Βουλευτού Σταύρου Μιχαηλίδη) για αρκετά θέματα - προβλήματα λιμναζόντων έργων της Χίου, Αεροδρόμιο, Φράγμα Κόρης (προσθέτω Γιαγιάς και Προγιαγιάς) Γεφύρι, Δικαστικό Μέγαρο κ.λ.π. ο τόπος είχε επενδύσει πολλές ελπίδες. 
Με την ευκαιρία που μου δόθηκε, έγραψα, επέδωσα και δημοσίευσα αναλυτική - τεχνοκρατική επιστολή μου στα ίδια θέματα. 
Οι προσδοκίες εδράζοντο και στην επιστημονική του ιδιότητα (Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός Α.Π. Θεσσαλονίκης κατά περίπου 18 μεταγενέστερός μου). 

Τελικά: άνθρακες ο θησαυρός(!!!) 
Παρουσία του κ. Μηταράκη Βουλευτού και πρώην Υπουργού του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος: (σε κάθε αποστροφή του λόγου του κ. Ταχιάου με την γλώσσα του σώματος υπερακόντιζε σε κίνηση προς τα εμπρός) ο κ. Υφυπουργός, από την μια "κατηγόρησε" αναπόδεικτα τον Σταύρο Μιχαηλίδη ως περίπου διαπλεκόμενο με τοπικά συμφέροντα, προτρέποντάς μας ευφυολογών να ... φυτέψωμε πέτρες (παρουσία του εργολήπτη των έργων επέκτασης του διαδρόμου) κι από την άλλη  - έμμεσα -   απείλησε ότι το κράτος (ποιό κράτος;;) θα κινήσει τις διαδικασίες εναντίον του αόρατου εχθρού (μιας καθ' όλα νόμιμης λατομικής επιχείρησης που εξυπηρετεί σε συμφέρουσες τιμές ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΥΣ Μ' ΑΥΤΗΝ) (μεταξύ των οποίων και την ανάδοχο των έργων του Αεροδρομίου) στην οποία εδέχθη (λόγω προβλεπόμενων μεγάλων ποσοτήτων) να καθορίσει ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, χωρίς η τελευταία να προβεί τελικά στις ανάλογες αγορές, παρά μόνο ελάχιστες μικροποσότητες. 
Φαίνεται:  κ. Υφυπουργέ -  Αγαπητέ Συνάδελφε και κ. Μηταράκη, το ΤΖΑΜΠΑ είναι από τη μια επιθυμητό κι από την άλλη δίνει δυνατότητες "επιτυχημένων" συναλλαγών στους συναλλασόμενους, άσχετα αν: Ο ΤΟΠΟΣ ΖΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΥΛΙΚΑ, ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΩΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ -  ιδιαίτερα από τον κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ.
Επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι:  οι Δανειοθάλαμοι δεν θα δώσουν λύση στην "προστασία", της Αναδόχου για πολλούς λόγους (κοινωνικούς, αντικειμενικούς, νομικούς και εθνικούς) μήπως είναι καλύτερα αντί εσπρεσάκια που μοίραζε ο εκπρόσωπος της Αναδόχου, να επιχειρήσει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΜΙΑ ΤΙΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΜΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μαζί και ο τοπικός βουλευτής της δημιούργησαν ΖΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ; 
Το Μαξίμου, ο κ. Πρωθυπουργός, ο κ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τι απαντούν; 
Μήπως: ο Κοινοβουλευτισμός εκτός από των ολίγων και των ολιγοπωλίων διολισθαίνει και σε επικίνδυνες ατραπούς (δρομίσκους);; 
Ο Φορέας Τουρισμού:  πως τοποθετείται όταν λόγω καθυστερήσεων των έργων οι μέσω  CHARTER επισκέπτες είναι σε αναμονή ... ετών και τα νερά μας ακατάλληλα; 

Υπενθυμίζω για τον κ. Ταχιάο εκ Θεσσαλονίκης, ότι: πριν περίπου 100 χρόνια ο Ελευθέριος Βενιζέλος που επιέζετο από Εβραίους εμπόρους στην Θεσσαλονίκη τους "απείλησε" ότι θα φέρει Χιώτες ΕΜΠΟΡΟΥΣ και ως δια μαγείας οι ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ υπεχώρησαν και ο τόπος (η Θεσσαλονίκη) προχώρησε μπροστά. 
Με άλλα λόγια:  δεν είμαστε τόσο κουτοί, άσχετα αν δεν πολυμιλάμε κύριε Υφυπουργέ... 
Σ.Σ. όπως σας ανέφερα: η επιστολή μου θα σας έλθει με τον προβλεπόμενο νόμιμο -  δαπανηρό τρόπο, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ομοίως. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ