21.1.2016 11:11

Απλά: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ, δημιούργησε και τις ανάλογες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό. Το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ βρέθηκαν σε δύνη, στελέχη και βουλευτές τους άρχισαν να αλληθωρίζουν προς την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δημιουργώντας και τους ανάλογους κραδασμούς στα κόμματα τους. Ο λόγος αυτού του φλερτ δεν έχει να κάνει με την αλλαγή πολιτικής που φέρνει η εκλογή Μητσοτάκη στην ΝΔ, αλλά κυρίως με το πολιτικό μέλλων τους. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ και μεγάλο μέρος των ΜΜΕ,  προβάλουν το προφίλ ενός φιλελεύθερου κεντρώου πολίτικου, αν και είναι γνωστή σε όλους μας η πολιτική πορεία του και οι νεοφιλελεύθερες θέσεις του.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις οριζόντιες απολύσεις επί τον ημερών του, ενώ ο ίδιος ευαγγελίζονταν την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Η τοποθέτηση από την άλλη, του Άδωνη Γεωργιάδη, γνωστού για τις ακροδεξιές ιδέες του, σε θέση αντιπροέδρου του κόμματος πολύ απέχει από αυτό που θέλει να μας παρουσιάσει ο ίδιος αλλά και τα ΜΜΕ. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει, ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στις λίστες της φοροδιαφυγής και ούτε πήρε δώρα από την SIEMENS.

Αυτή την ΝΔ έχει να αντιμετώπιση η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία ΝΔ που προβάλετε από τα ΜΜΕ  ως το καινούργιο μετά την εκλογή του νέου προέδρου της, αλλά δεν παύει να είναι η ΝΔ που με τις πολιτικές τις ευθύνεται όσο και το ΠΑΣΟΚ για την σημερινή δύσκολη κατάσταση που βρίσκετε η χώρα. Μεγάλη μερίδα των  ΜΜΕ προσπαθεί να παρουσιάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως μια από τα ίδια δημιουργώντας εντυπώσεις για βόλεμα ημετέρων. Για του λόγου το αληθές, ο συνολικός αριθμός των πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία μελών της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου [Δεκέμβριος 2014]: 1.173. Ο συνολικός αριθμός πάσης φύσεως μετακλητών υπαλλήλων [ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και λοιποί μετακλητοί] στην κυβέρνηση Τσίπρα: 618 [19.01.2016] -επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα μειώθηκαν οι αποδοχές των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των υπουργείων και μειώθηκαν, σχεδόν στο σύνολό τους, οι αποδοχές όλων των υπηρετούντων σε πολιτικά γραφεία μελών της Κυβέρνησης. Έως το Νοέμβριο του 2015, στο υπουργείο Εσωτερικών, στην εργασιακή σχέση «μετακλητοί υπάλληλοι» καταχωρούνταν μόνο όσοι κατείχαν θέση «μετακλητού υπαλλήλου».

Από το Νοέμβριο του 2015, όμως, και μετά η εργασιακή σχέση «μετακλητοί» περιλαμβάνει και τους Ειδικούς Συμβούλους, Ειδικούς Συνεργάτες, Επιστημονικούς Συνεργάτες. Ο κ. Μητσοτάκης, επί Υπουργίας του με μια απλή διάταξη νόμου, καθαίρεσε το σύνολο των προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων και τμημάτων όλων των φορέων της δημόσιας διοίκησης και προχώρησε στον ορισμό καινούριων με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Από την άλλη,  πρέπει και εμείς να είμαστε προσεκτικοί και να μην προκαλούμε. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους και ούτε πρόκειται να γίνουμε, αυτό είναι και το ηθικό πλεονέκτημα μας. Aυτό, που περιμένει άμεσα ο λαός από την κυβέρνηση είναι η πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής, με ταυτόχρονη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος μας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ