28.5.2019 15:58

Αγωνία ανόρθωσης

Από την ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος προκύπτουν  πέραν από την αδιαμφισβήτητη απόρριψη της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, δυο-τρία σημαντικά ευρήματα.

Πρώτον: είναι εμφανής σε μεγάλο ποσοστό η «ανυπακοή» του εκλογικού σώματος σε πολιτικές παλαιού τύπου εξαγορασμένης καθοδήγησης και χειραγώγησης.

Δεύτερον: η άμεση αντίδρασή του, δίκην αυτοδικίας (περίπτωση Κυμπουρόπουλου), σε ανοίκειες και απρεπείς συμπεριφορές τύπου ‘’Πολάκη’’ και

Τρίτον: η αγωνία η οποία εκδηλώθηκε θετικά (γύρισαν την πλάτη στην Χ.Α.) με απόρριψη υπερ-ρεαλιστικών θέσεων επί εθνικών θεμάτων και πολιτικές ακραίου λαϊκισμού όπως αυτές που υιοθέτησε και στηρίχθηκε η αντιπαραγωγική καταστρεπτική τετραετής συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η 26Η του διαχρονικά πλήρους από αποφράδες ημέρες Μαΐου πρέπει να είναι εκκίνηση μιας δημιουργικής και ανορθωτικής πορείας. Αυτό καταγράφει το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτήν την έκδηλη αγωνία και επιθυμία εκφράζει η επιδοκιμασία του Κυριάκου Μητσοτάκη και από την μεγάλη πλειοψηφία των νέων ηλικίας 17-24 ετών που εμπιστεύτηκαν την υπεύθυνη πολιτική του πρόταση.

Η πρώτη «τουφεκιά» του πολιτικού δίκαννου ήταν ευθύβολη. Σε τρεις-τέσσερις εβδομάδες θα πέσει και η δεύτερη για να αποτελειώσει την ανευθυνότητα, τον λαϊκισμό και την ιδιοτέλεια.

Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ