10.3.2014 14:42

Θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Βρουλής;

• ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ – ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ – ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ

Σε ένα πέλαγος αμφιβολιών πλέει το μέλλον του συνδυασμού «Ανασυγκρότηση και Πρόοδος» όσο το κεφαλαιώδες ερώτημα στο «γαλάζιο» τερέν της Χίου δεν απαντάται. Θα πάρει το δρόμο για τις Βρυξέλες – έτσι κι αλλιώς – ο Μουσουρούλης και επομένως θα μεταβιβαστεί το φορτίο του βουλευτή στο Στ. Κάρμαντζη; Κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα επιμείνει στην απόφαση του να διεκδικήσει και την Περιφερειακή Ενότητα Χίου ο Σταμάτης;
Ερωτήματα που θα ξεκλειδώσουν κατά πολύ διαθεσιμότητες υποψηφιοτήτων και για το δημοτικό ψηφοδέλτιο και ταλάνισαν, επί μακρόν, τη συνάντηση του στενού πυρήνα των στελεχών που πρόσκεινται στον Παν. Βρουλή.
Η συζήτηση περιστράφηκε κατά κύριο λόγο σε ζητήματα οργανωτικά για το δημοτικό συνδυασμό, σ’ αυτή πήραν μέρος και πρόσωπα (Π. Καλογεράκης, Γ. Μανάρας, Μ. Ζαννίκος) που φέρονται να έχουν ήδη πιάσει θέση στο ψηφοδέλτιο Κάρμαντζη, αλλά ευνόητα κατέληξε στο να προσπαθεί να λυθεί το συνολικό παζλ που απασχολεί το «γαλάζιο» χώρο και εκκινείται από την κατάληξη Μουσουρούλη.
Το δια ταύτα της συνάντησης ήταν ότι αυτή η εκκρεμότητα δεν μπορεί να παραταθεί επί μακρόν, πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσει κι ως τέτοιο χρονικό σημείο ορίστηκε το τριήμερο που προηγήθηκε.
Από την ομήγυρη παρακινήθηκε ο Παν. Βρουλής να αναλάβει πρωτοβουλία, ακόμα κι αν απαιτηθεί να βρεθούν σε κοινό δωμάτιο οι Μουσουρούλης, Κάρμαντζης, Καλογήρου, Μανωλάκης και ο ίδιος, ώστε να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο και η κάθε υποψηφιότητα να πάρει το δρόμο της, χωρίς να προκύψουν απρόοπτες καταστάσεις.
Οι εξουσιοδοτούντες τον Παντελή, όμως, δεν ξέρω αν γνωρίζουν ότι η τελευταία φορά που έχει μιλήσει με το βουλευτή χάνεται στα βάθη της περασμένης δεκαετίας, οπότε μάλλον άλλος θα έπρεπε να οριστεί ως ο συντονιστής της πολυπόθητης συζήτησης για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Λέτε το Σαββατοκύριακο να είχαμε ανατρεπτικές εξελίξεις;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ