26.4.2018 10:18

Τα φίδια και οι … διακοπές

Αποκομμένος σε ένα περιβάλλον κολακείας συνεχίζει να δρα ο Μαν. Βουρνούς, αρνούμενος να αντιληφθεί το βαρύ κλίμα για τη δημοτική αρχή του. Θα ζούσε αποκλεισμένος στο δικό του παράλληλο σύμπαν, ότι ο λαός κοιμάται και ξυπνά παρακαλώντας το Θεό για την επανεκλογή του, αν δεν υπήρχαν και κάποιες φωνές ειλικρίνειας από ανθρώπους που δεν μεταλαμβάνουν της εξουσίας του και συνεχίζουν να τον αντιμετωπίζουν με συμπάθεια. Εκείνοι λειτουργούν σαν την … αφύπνιση και τον κάνουν να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στοιχειώδους ανασυγκρότησης, σαν αυτή το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν ο δήμαρχος συγκάλεσε στελέχη της «Πρωτοβουλίας» θέτοντας τους το πλάγιο ερώτημα: συντρέχουν, λέτε, λόγοι επαναδιεκδίκησης του Δήμου από το συνδυασμό μας;

Εκεί ήταν που έστησε παγίδα στον εαυτό του. Ο ένας μετά τον άλλο οι συνυπεύθυνοι συνεργάτες του άρχισαν να κολακεύουν  την εν εξελίξει θητεία τους, σαν να μην πέρασε δεύτερη επί της χιακής γης. Τα πάντα εν σοφία εποίησαν, ένα τέτοιο πράγμα. Όλοι τους έπεσαν στην παγίδα της ατομικής τους διάκρισης, γιατί θα το επαναλάβω, ατομικές προσπάθειες γίνονται και είναι σεβαστές, αλλά κανένας δεν μπήκε στον κόπο να τον ταρακουνήσει για την κάκιστη συνολική δημοτική εικόνα.

Κι εκείνος, αφού ησύχασε, απομακρύνοντας τα φίδια που τον ζώνουν και του διασπούν τη βεβαιότητα της επανεκλογής, συνέχισε αμέριμνος τους … περιπάτους του, αρχικά στις συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ και εν συνεχεία στις παρελάσεις των ομογενών μας στην Αμερική. Είναι αυτό που λέμε, μακριά κι αγαπημένοι…

Με παρρησία

Στη συγκεκριμένη συνάντηση η μόνη που τίμησε τα παντελόνια της, αν και γυναίκα, ήταν η Βιβή Ποταμούση. Η εντεταλμένη σύμβουλος Αμανής αποφάσισε να μεταφέρει στη συνάντηση τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει στην εγκατάλειψη της περιοχής της και στο Γολγοθά που διαρκώς η ίδια ανεβαίνει για να πετύχει την παραμικρή σημασία από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Η «ακριτική» σύμβουλος διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για σοβαρές καθυστερήσεις στην εξέλιξη των προγραμματισμένων έργων στην περιοχή ευθύνη της και εν γένει εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την πορεία της δημοτικής αρχής.

Οι συνάδελφοι της, πάντως, που από την αρχή την είδαν με … γυρισμένο μάτι, συμφώνησαν ότι είχε προσέλθει … φτιαγμένη, υπονοώντας ότι η Βιβή βρήκε πεδίο έκρηξης το βήμα του συνδυασμού για να μην σκάσει η ίδια.

Τι υποδηλώνουν οι απουσίες;

Από μια τόσο σημαντική προκαταρκτική για την εκλογική προετοιμασία συνάντηση, όταν απουσιάζεις για μη επαρκώς αιτιολογημένους λόγους είναι σαν να δίνεις στίγμα ότι κάποιοι δεν θα πρέπει να σε υπολογίζουν στα μελλοντικά τους σχέδια. Και οι απουσίες ήταν πολλές και … εκκωφαντικές.

Τον Παν. Παππή τον εξαιρεί κανείς, είναι κάτοικος Αθηνών, δεν έχεις την απαίτηση να πετάγεται στη Χίο κάθε τρεις και λίγο. Λογικά, όμως, θα είναι απών από την επόμενη εκλογική δοκιμασία, καθώς δεν του δόθηκε και δεν ζήτησε ρόλο ουσιαστικό, δεν έχει εθιστεί να παριστάνει τον κομπάρσο.

Απόντες και οι δυο … γεννήτορες της «Πρωτοβουλίας», οι Δημ. Καράλης και Ιακ. Αμύγδαλος. Ο πρώτος κατά καιρούς διαλαλεί ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, αλλά ας μην το παίρνουμε και τοις μετρητοίς, ο δεύτερος το τονίζει με κάθε τρόπο, ότι η προσφορά του αρχίζει και τελειώνει με την ΕΤΑΧ, δεν έχει σκοπό να ταλαιπωρήσει άλλο τον εαυτό του με δημοτική εμπλοκή.

Απόντες και οι Ηλ. Σμυρνιούδης και Νεκτ. Λυμπέρης, δυο πρόσωπα ήπιου δημοτικού προφίλ, που δεν έχουν επιλέξει να βγουν … στα κάγκελα της υπεράσπισης όλων των δημοτικών επιλογών.

Η συζήτηση για την απουσία Παπαδόπουλου

Η απουσία που τροφοδοτεί έντονες συζητήσεις ήταν αυτή του αντιδημάρχου Πρόνοιας. Με την επιλογή του να προτιμήσει οικογενειακές βόλτες στην Αμανή από την κρίσιμη πρόσκληση Βουρνού, ο Γιώργος Παπαδόπουλος έβαλε σε σκέψεις πολλούς, που άρχισαν παράλληλα να κάνουν και τους συσχετισμούς τους.

Ο Γιώργος μέχρι στιγμής εμφανίστηκε Βουρνουδικότερος … του Βουρνού σε κρίσιμες στιγμές έντονης κριτικής της κοινωνίας στη δημοτική αρχή. Δύσκολα του προσάπτει κανείς πρόθεση … δολιοφθοράς.

Όμως, αφενός … το στόμα του, η τάση του συχνά – πυκνά να λέει ότι δεν θα καεί κι εκείνος αν στη δημοτική αρχή δεν βάλουν μυαλό και κυρίως η επίθεση επαινετικών σχολίων για την παρουσία του από την πτέρυγα Κάρμαντζη κάνει πολλούς να εκτιμούν ότι θα πατά διαρκώς σε δυο βάρκες, μέχρι να κατασταλάξει προς τα πού γέρνει οριστικά το κλίμα και να πράξει αναλόγως. Για αυτό και μην περιμένει κανείς από το Γιώργο να βγει από τώρα και να ξεκαθαρίσει αν και που θα είναι υποψήφιος. Θα το φυλάει για το τέλος…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ