4.5.2015 16:46

Προετοιμασία εαρινής επιθέσεως

Οριστικά λήξασα για τη δημοτική αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να θεωρείται η περίοδος χάριτος προς τη δημοτική αρχή. Ακόμα και «άφωνα» ή ιδιαίτερα συναινετικά μέχρι τώρα στελέχη της είναι έτοιμα … να βγουν στο κλαρί και να επικρίνουν τα κακώς γενόμενα ή καλύτερα τα … μη γενόμενα.

Προωθητική δύναμη για τη στροφή στάσης είναι οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι άμεσοι αποδέκτες των διαμαρτυριών από κατοίκους των χωριών. Ήδη την περασμένη Τετάρτη ο Ν. Νύκτας συνάντησε τους εκπροσώπους του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» στη Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου, ο Β. Μυριαγκός το πράττει σε πιο τακτική βάση με τους εκλεγμένους της Ιωνίας, ενώ σκέψεις ανάλογες κάνει και ο Γ. Χρίτης στην Αμανή κι ας μην είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος δεδομένου ότι αυτόν ξέρουν, σ’ αυτόν απευθύνονται οι «Λαμπρινουδικοί» πάρεδροι.

Σε πρώτη φάση οι συναντήσεις μένουν … στα μουλωχτά. Πολύ σύντομα ωστόσο τα αποτελέσματα και κυρίως οι διαμαρτυρίες τους πρόκειται να δημοσιοποιηθούν, αν μη τι άλλο ώστε οι πάρεδροι να μη σηκώνουν την κριτική ότι οι ίδιοι δεν κινούνται επαρκώς διεκδικητικά για τα χωριά τους. Οπότε η πίεση για τα στελέχη της δημοτικής αρχής αυτόματα ανεβαίνει.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ