18.5.2018 20:27

Μπαίνουν ιδέες αντικατάστασης

Φωναχτά δεν είναι εύκολο να ειπωθούν. Κατ’ ιδίαν, ωστόσο, κατατίθενται σκέψεις από στελέχη της δημοτικής αρχής με παρεμβατικότητα στις εξελίξεις κι είναι ενδεικτικές του κλίματος ηττοπάθειας που τα συνοδεύει.

Βασικό θέμα εξέτασης το τελευταίο διάστημα είναι κατά πόσο με το Μαν. Βουρνού ως επικεφαλής είναι εφικτή η επανεκλογή του συνδυασμού και κατά συνέπεια η δική τους αυτοδιοικητική διάσωση.

Την τελευταία εβδομάδα δυο κορυφαία στελέχη της … άνοιξαν το στόμα τους σε συζητήσεις τους με τρίτους μόνο που, ως φαίνεται, το plan b που σχεδιάζουν έχει να κάνει με προσωπικούς ευσεβείς πόθους. Το πρώτο καθησύχαζε το συνομιλητή του λέγοντας ότι τα σούρτα – φέρτα Μουσουρούλη στη Χίο έχουν ως στόχο να εμφανισθεί υποψηφιότητα του πρώην υπουργού, αν κριθεί στο τέλος απαραίτητη. Έχω βέβαια την ασφαλή αίσθηση ότι, αν και συνδαιτημόνας, τον Μουσουρούλη ουδέποτε τον ρώτησε για τις διαθέσεις του.

Το δεύτερο πάλι, εκπορευόμενο από … νομιμοφρονούντα αντιδήμαρχο,  εκτιμούσε ότι plan b της τελευταίας στιγμής θα μπορούσε να είναι η υποψηφιότητα του Γιάννη Μαλαφή, χωρίς φυσικά ούτε τον πρώην δήμαρχο να έχουν ενημερώσει.

Κάποιος τελικά θα πρέπει να ψιθυρίσει στα αγωνιούντα δημοτικά στελέχη ότι η εκδήλωση της τόσης αγωνίας τους για αυτοδιοικητική δική τους επιβίωση ρημάζει κι άλλο την εικόνα του δημάρχου τους, τον οποίο, εννοείται, ότι σήμερα υπηρετούν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ