11.2.2015 20:10

Μοντέλο … Τσούχλη από την Ερμ. Φρεζούλη

ΑΛΛΟ Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

Καμία απολογητική διάθεση δεν αισθάνεται ότι πρέπει να έχει η Ερμ. Φρεζούλη στην απόφαση της να αναλάβει καθήκοντα επιστημονικού συνεργάτη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδ. Μιχαηλίδη. «Είναι καιρός και στο νησί μας να αντιληφθούμε ότι είναι άλλο η τεκμηρίωση και η πολιτική ανάλυση κι άλλο η πολιτική ταύτιση», είναι η αρχική της αντίδραση, μόλις της επισημαίνεται ότι η απόφαση της ενδέχεται να δημιουργήσει … επιπλοκές στην ομαλή λειτουργία της «Χιακής Συμπολιτείας».

«Έχω ξεκαθαρίσει στον Ανδρ. Μιχαηλίδη ότι η παρουσία μου δίπλα του θα περιορίζεται αποκλειστικά σε θέματα τεκμηρίωσης των πρωτοβουλιών που θα αναλαμβάνει. Δεν έχω σκοπό να υποκαθιστώ τη δημόσια παρουσία του, όπως συνηθίσαμε να συμβαίνει στο νησί τα τελευταία χρόνια. Δεν θα δείτε ποτέ την Ερμιόνη ως αντ’ αυτού. Δημόσια θα παρεμβαίνω μόνο ως εκπρόσωπος της Συμπολιτείας», εξηγεί.

Το συγκεκριμένο διαχωρισμό η Ερμιόνη έδειξε να τον πιστεύει πολύ νωρίτερα. Όταν εκείνη δεν έθεσε κανένα απολύτως κώλυμα για την εργασιακή σχέση του στενού συνεργάτη της στη «Χιακή Συμπολιτεία», Δημ. Τσούχλη, με το δήμαρχο Μαν. Βουρνού. Είναι η φιλοσοφία της ότι η εργασιακή ενασχόληση δεν μπορεί να συγχέεται με την κοινωνική και πολιτική διάσταση του καθενός. Θυμίζω μάλιστα ότι η τότε συμπεριφορά της καταγράφηκε σε έναν … νεκρό πολιτικό χρόνο, όταν κανένας δεν μπορούσε να προεξοφλήσει τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

«Η «Χιακή Συμπολιτεία» σε τίποτα δεν αλλοιώνει τη φυσιογνωμία της. Απ’ την αρχή δεν έκρυψε ότι διαθέτει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να είσθε βέβαιοι όμως ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να εγκαλέσει την κυβέρνηση του, κάθε φορά που θα το κρίνει απαραίτητο. Διαχρονικά κράτησε την αυτονομία της σαν παράταξη κι ούτε τώρα πρόκειται να τη χάσει, όσο κι αν θα προσπαθήσουν πολλοί να της βάλουν τρικλοποδιές».

Ήδη στη «Χιακή Συμπολιτεία» επανέρχονται σε ρυθμούς έντονης εργασιοθεραπείας. Τη Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου συγκαλείται η ολομέλεια της, η οποία θα ασχοληθεί κυρίως με θέματα εσωτερικής λειτουργίας του συνδυασμού και ποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να αναλάβει. Η ηγετική της ομάδα κρίνει ότι παρασύρθηκε από τη δημοτική καθημερινότητα κι είναι η στιγμή να διατυπώνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα, ορίζοντας και η ίδια ατζέντα για όσα θα έπρεπε να απασχολούν το Δήμο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ