30.1.2015 18:57

Μήπως ήρθε για να μείνει;

Η φυγή του από τη Χίο πριν την έκδοση του πρώτου αποτελέσματος παρερμηνεύτηκε. Ενώ προσδιορίζονταν καθαρά από επαγγελματικούς λόγους κάποιοι την είδαν ως εφαρμογή της τακτικής «όπου φύγει – φύγει».

Δεν το νομίζω. Ο Κ. Χλωμούδης ήταν απελπιστικά μόνος για να υλοποιήσει τον διακηρυγμένο στόχο του ΠΑΣΟΚ να διατηρηθεί η έδρα του στη Χίο, ωστόσο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις από την ολιγοήμερη ατομική του παρουσία. Συγκροτημένη προσωπικότητα, με χαρακτηριστικά ευγένειας στο παρουσιαστικό του, ταιριάζει απόλυτα στα πρότυπα των ανθρώπων που θα ήθελαν να δουν οι Χιώτες να μπλέκονται στα κοινά.

Μάλλον ένοιωσε την αποδοχή και για αυτό επιχειρεί να διατηρήσει την επαφή, αχρείαστη να ‘ναι…

Από την προσωπική του σελίδα στο fb ενδιαφέρεται για τη γνώμη των Χιωτών φίλων του σχετικά με το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κεφάλαιο το οποίο άνοιξε ήδη από τη βραδιά των εκλογών ο Ευαγ. Βενιζέλος.

«Στα θέματα ηγεσίας νομίζω πως πρέπει να αναζητήσουμε και να στηρίξουμε κάποιον ή κάποια από την νεότερη γενιά… Αν είναι να μείνουμε στην ίδια γενιά, ο Βενιζέλος είναι ο καλύτερος… 
Τούτο σημαίνει ότι θα αποκλειστούν στελέχη παλαιότερα; Όχι. Αλλά η θέση του οδηγού του λεωφορείου θα δοθεί σε νέους ανθρώπους. Νέους πνευματικά, αλλά νέους και ηλικιακά.
Εκλογική φιλοδοξία της παράταξης δεν μπορεί να είναι μόνο ένας στενός πυρήνας μεσόκοπων ή και ηλικιωμένων ψηφοφόρων που εξακολουθούν να γοητεύονται για λόγους ιστορικής μνήμης από το κόμμα μας. Δεν έχει κανένα μέλλον η παράταξη με εμμονή σε τέτοιες λογικές. Η παράταξη οφείλει να απευθυνθεί αξιόπιστα στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των δυναμικών κοινωνικών στρωμάτων που τώρα είναι επιφυλακτική απέναντί μας», καταλήγει στο μήνυμα του. Κι επ’ αυτών ο Κ. Χλωμούδης αναμένει τοποθετήσεις.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ