18.3.2014 16:03

Για σήμερα προβλέπεται κάθοδος Βρουλή

• ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΙΟΥ Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τις μεταβολές του καιρού αρχίζει να θυμίζει το ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Παν. Βρουλής. Η αποτυχημένη απόπειρα προσέγγισης με το συνδυασμό της «Πρωτοβουλίας» άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά μέχρι και προχθές, ακόμα και της συνεργασίας με τον Πολ. Λαμπρινούδη.

Τα χθεσινά δεδομένα μεταβάλλονται εκ νέου, με τον πρώην δήμαρχο Χίου να τονώνει το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου του, παρουσιάζοντας την ως βεβαιότητα σε όσους έρχεται ο ίδιος σε επικοινωνία.

Στο ενδεχόμενο αυτό συνηγορεί και η στάση που κρατά ο σκληρός κομματικός πυρήνας της Ν.Δ., ο οποίος εξέλαβε ως υποτιμητική την άρνηση συνεργασίας από την «Πρωτοβουλία». Τμήμα του θεωρεί πως η αυτόνομη κάθοδος Βρουλή θα κλείσει τη στρόφιγγα της διαρροής «γαλάζιων» ψηφοφόρων προς το συνδυασμό Βουρνού και θα αποτελέσει ένα καλό μάθημα στα «αλαζονικά παιδάκια». Ένα άλλο τμήμα του, ωστόσο, εκτιμά ότι οι συχνές παλινωδίες Βρουλή έχουν περιορίσει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες μιας αξιοπρεπούς εμφάνισης και επομένως θα ήταν λάθος η Ν.Δ. να τις χρεωθεί, δίνοντας έμμεσα ή άμεσα την υποστήριξη της. Καθοριστική για τη στάση της τοπικής Ν.Δ. αναμένεται η σύγκληση της διευρυμένης ΝΟΔΕ την προσεχή Παρασκευή.

Το υψηλό ρίσκο

Όσοι γνωρίζουν τον Παν. Βρουλή δεν αμφιβάλουν ότι έχει την ικανότητα σύνθεσης ψηφοδελτίου, έστω και την ύστατη στιγμή, με υλικά δεύτερης διαλογής πλέον, αφού ένα τμήμα του συνδυασμού του βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή επικοινωνία με Λαμπρινούδη. Το θέμα για τον πρώην δήμαρχο, που θεωρεί ότι αυτή την ώρα είναι ο εκφραστής της αυτοδιοικητικής καθαρότητας της Ν.Δ., είναι αν θα επιλέξει μια εκλογική παρουσία υψηλού ρίσκου και ως τέτοιο νοείται ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα τον αποκλείει από το δεύτερο γύρο της δημοτικής αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του οφείλει να λάβει οριστικά χαρακτηριστικά, για να αποφύγει τον κίνδυνο της γελοιοποίησης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ