25.2.2014 16:32

Βαρύτητα στους θεματικούς

Είναι δύσκολο να πείσει μια ολόκληρη γενιά στελεχών να πειθαρχήσει, τουλάχιστον το επεδίωξε όσο μπορούσε η Χρ. Καλογήρου. Η (εντός ολίγου) υποψήφια περιφερειάρχης κατά τη διήμερη εμφάνιση της στη Χίο μετέφερε προς όλους, των επιθυμούντων να αναγορευτούν σε τοπικούς αντιπεριφερειάρχες συμπεριλαμβανομένων, ότι εκείνη αποδίδει μεγαλύτερη σημασία στους θεματικούς συνεργάτες της. Κι έφερε ως ολοζώντανο παράδειγμα το Θοδ. Βαλσαμίδη, ο οποίος τη συνόδευσε ως alter ego στο νησί μας αλλά θα είναι στο συνδυασμό της Μυτιλήνης ίσος μεταξύ ίσων, στο κυνήγι της ψήφου.

Δεν είμαι βέβαιος ότι έπεισε πολλούς η στρατηγική της, πάντως σχημάτισα την εντύπωση ότι δεν την εφάρμοσε για να τους … βγάλει από το κεφάλι της αλλά γιατί πραγματικά την πιστεύει.

Καθαρή εξήγηση

Σίγουρα από την άποψη της Χριστιάννας δεν πείσθηκε ο Γ. Ξενάκης. Εκείνος έθεσε το θέμα ρεαλιστικά. Είναι σε μια ηλικία που έπειτα από 5 χρόνια θα έχει υπερβεί τα 65, όριο που ο ίδιος θέτει για την ανεμπόδιστη προσφορά στα κοινά. «Αν όσοι τα υπερβαίνουν δεν αντιλαμβάνονται ότι με την επιμονή τους φράζουν το δρόμο στην ανανέωση, εγώ δεν μπορώ να συγκαταλέγομαι στην ίδια κατηγορία», της είπε.

Κατέθεσε τη δική του διαδρομή, απ’ τα Μαστιχοχώρια ως το «Σκυλίτσειο», και την εκτίμηση του ότι νοιώθει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του τώρα περισσότερο από ποτέ. «Σε περίπτωση που η επιλογή σας για τη θέση του τοπικού αντιπεριφερειάρχη είναι διαφορετική, θα τη σεβαστώ αλλά δεν επιθυμώ υποψηφιότητα από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου», της μετέφερε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ