18.2.2015 9:38

Άμεση αναδιάρθρωση

Είχε μπει στο στόχαστρο προσωπικά του Πολύδωρου μόλις ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει το Νομικό Πρόσωπο. Κι όλοι τότε είχαν κατασταλάξει πως το δίκαιο ή όχι του σαματά που προκάλεσε ο πρώην δήμαρχος θα το φανερώσει η δουλειά του.

Σχεδόν πέντε μήνες μετά είναι γενική η εκτίμηση ότι ο Παντ. Καμπούρης ρολάρει ιδανικά το Νομικό Πρόσωπο, βάζει τάξη σε θέματα που απασχολούσαν ευαίσθητες δομές του Δήμου για χρόνια.

Τώρα περνά στο επόμενο, πιο ουσιαστικό βήμα. Καταλήγει σε ένα σχέδιο λειτουργίας του Νομικού Προσώπου με βαθιές τομές. Σύντομα θα το παραδώσει στο δήμαρχο. Μόνο που οι αλλαγές που προτείνει αγγίζουν κι άλλους δημοτικούς φορείς. Για παράδειγμα ο Παντελής ισχυρίζεται ότι δεν είναι δυνατόν την ευθύνη των Παιδικών Σταθμών να έχει λίγο το Νομικό Πρόσωπο, λίγο η ΔΗΚΕΧ, λίγο ο Δήμος, από λίγο στο τέλος όλοι και καθ’ ολοκληρία κανείς. Το ίδιο και στα γήπεδα, το ίδιο και στα προγράμματα ή τις πολιτιστικές δράσεις. Είναι η ώρα, πιστεύει, η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε μια άμεση αναδιάρθρωση ρόλων και αρμοδιοτήτων για να προκύψουν οικονομίες κλίμακας και σωστή λογοδοσία. Δεν έχει άδικο.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ