2.12.2016 11:42

Στον Μάικλ Ψαρό το 37o Ομήρειο Βραβείο της Χιακής Ομοσπονδίας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον διακεκριμένο επιχειρηματία, φιλάνθρωπο και ηγετικό στέλεχος της Ομογένειας, Μάικλ Ψαρό, θα απονεμηθεί το 37ο Ομήρειο Βραβείο της Χιακής Ομοσπονδίας. Η απονομή θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου που θα παρατεθεί στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια.

Στο δείπνο αναμένεται να παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Κωνσταντίνος Κούτρας και Βασίλειος Φιλίππου, αντίστοιχα, ομογενείς και φιλέλληνες βουλευτές και γερουσιαστές, καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων.

O διακεκριμένος επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ηγετικό στέλεχος της Ομογένειας, Μάικλ Ψαρός.

Ο κ. Μάικλ Ψαρός είναι συνιδρυτής, συνέταιρος και διευθυντής της KPS Capital Partners και συγκαταλέγεται στον κατάλογο «50 Wealthiest Greek-Americans» (50 πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί» που δημοσίευσε πρόσφατα η αγγλόφωνη έκδοση του «Ε.Κ.» «Τhe National Herald», ενώ το πορτραίτο του κοσμούσε την πρώτη σελίδα.

Η KPS Capital Partners διευθύνει την ιδιωτικού δικαίου κοινοπραξία KPS Special Situations Funds, με χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ασχολείται με επενδύσεις σε βιομηχανικές εταιρείες που βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο και χρειάζονται άμεσα κεφάλαια.

Ενεκα των επενδύσεων της KPS Capital Partners την περίοδο της κρίσης έχουν σωθεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία των ΗΠΑ.

Ο κ. Μάικλ Ψαρός είναι ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και ηγετικό στέλεχος του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της «Ηγεσίας των 100», του «Ταμείου Πίστεως» και ευεργέτης της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι, του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν και άλλων κοινοτήτων και έχει βραβευτεί τόσο από την Εκκλησία όσο και από τους μεγάλους ομογενειακούς φορείς.

 

(Kαθήμενοι από αριστερά οι Δημήτρης Γωνιάς, Κυριακή Καλογερά, Γιάννης Κοντολιός, Χριστόφορος Φύλλας, ενώ όρθιοι οι Γεώργιος Παντελάρος, Κωνσταντίνος Μαλαφής, Νικόλαος Πουλής, Γεώργιος Αλμυρούδης JR. και Γεώργιος Ντούλος. Φωτογραφία: «Ε. Κ.» / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ.)

 

Ο τιμώμενος και η σύζυγός του Ρόμπιν είναι ιδρυτές και ευεργέτες της έδρας «The Robin and Michael Psaros Endowed Chair in Business Administration» της Σχολής Διοικήσεως του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν.

Ο κ. Ψαρός είναι απόφοιτος της εν λόγω Σχολής και είναι αντιπρόεδρος του εκτελεστικής επιτροπής των συμβούλων.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Γιάννης Κοντολιός μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμανε ότι η απόφαση για την απονομή του Ομήρειου Βραβείου στον Μάικλ Ψαρό ήταν ομόφωνη, αφ’ ενός μεν διότι ο τιμώμενος κατάγεται από τη Χίο, αφ’ ετέρου «είναι ένα από τα ανερχόμενα ηγετικά στελέχη της Ομογένειας».

«Η σοφία, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, η γενναιοδωρία, η ευσπλαχνία, το φιλότιμο, το πάθος για τον ελληνικό πολιτισμό και την Ορθοδοξία, η αγάπη και η υπερηφάνεια για την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα ήταν τα διακριτικά χαρακτηριστικά τα οποία καθιστούν τον Μιχάλη Ψαρό αντάξιο του Ομήρειου Βραβείου», τόνισε ο κ. Κοντολιός.

Αναφερόμενος στους δεσμούς του τιμώμενου με την Χίο, είπε ότι οι γονείς του Γιώργος και Μαρί – Ανν κατάγονται από τους Ολύμπους και την Καλαμωτή που ανήκουν στα Μαστιχοχώρια της Χίου.

Η απόφαση για τη βράβευση του κ. Ψαρού έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα στελέχη και τα μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας τα οποία μέσω καταχωρήσεων στο αναμνηστικό λεύκωμα συγχαίρουν τον τιμώμενο και την οικογένειά του.

Της οργανωτικής επιτροπής για την απονομή του Ομήρειου Βραβείου ηγούνται οι Νίκος Πουλής (β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας), Μάρκος Μαρινάκης και Γιώργος Ντούλος (ταμίας), ενώ της Επιτροπής Λευκώματος ηγείται ο κάπτεν Νικόλαος Σκαρβέλης.

 

(Ο εκτελεστικός γραμματέας Δημήτρης Γωνιάς και ο πρόεδρος Γιάννης Κοντολιός.)

 

Τα έσοδα τόσο από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, όσο και από αναμνηστικό λεύκωμα, όπως επεσήμανε ο κ. Κοντολιός θα διατεθούν για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων της Χιακής Ομοσπονδίας.

Το Ομήρειο Βραβείο καθιερώθηκε από τη Χιακή Ομοσπονδία το 1977 και απονέμεται κάθε χρόνο σε εξέχουσες προσωπικότητες από τους τομείς της πολιτικής, των τεχνών, των γραμμάτων και σε φιλανθρώπους.

Ως σύμβολο ελευθερίας, το Ομήρειο Βραβείο τιμά αυτούς που έχουν διακριθεί για τις δημοκρατικές τους ιδέες και την πίστη τους στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως σύμβολο φιλίας, ο θεσμός τιμά τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Μεταξύ των τιμηθέντων συμπεριλαμβάνονται, ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Νεγκροπόντε, ομογενείς και φιλέλληνες βουλευτές και γερουσιαστές, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα Φίλιπ Κρίστοφερ, η Αθηνά Τσόκου – Κρομμύδα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και άλλες ηγετικές φυσιογνωμίες της Ομογένειας και της Αμερικής.

Η Χιακή Ομοσπονδία, εκπροσωπεί τις οργανώσεις των Χιωτών στην ευρύτερη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Από το 1974 που ιδρύθηκε έχει επιτελέσει αξιόλογο έργο και συνεχίζει με την προσφορά ποικίλων προγραμμάτων στα μέλη της αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

 

πηγή: ekirikas.com

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ