14.7.2022 7:58

Πολλές εκπλήξεις στο διήμερο πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλλας στο Upstate ΝΥ

Το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Ιουλίου 2022, οι οικοδόμοι ολοκλήρωσαν την τσιμεντόστρωση του δαπέδου του πρόναου της Αγίας Μαρκέλλας στο Upstate ΝΥ (435 Mueller Road, Kenoza Lake, NY 12726) και το προσκυνητάρι των Χιωτών της Αμερικής τώρα πλέον φαίνεται πιο επιβλητικό από ποτέ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα», Δημήτρης Μουτάφης και άλλα στελέχη ήταν επί ποδός. Άλλοι επέβλεπαν τις εργασίες, ενώ άλλοι ετοιμάζονταν για το διήμερο πανηγύρι, το οποίο θα ξεκινήσει το Σάββατο, 16 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022.


 
Η ανέγερση του πρόναου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», αποτελεί έναν φιλόδοξο στόχο και συνάμα το πιο σημαντικό έργο της 5ης δεκαετίας της αδιάλειπτης προσφοράς και δράσης του προσκυνήματος. Την εκτέλεση του έργου έχει αναλάβει ο ευεργέτης του Συλλόγου και του προσκυνήματος Στυλιανός Ζερβούδης, ιδρυτής και  πρόεδρος του ομίλου «Galaxy General Contracting».

Ο κ. Μουτάφης επεσήμανε ότι όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα μπορούν παντός καιρού να τελούν τις ακολουθίες και το πιο σημαντικό να παράσχουν την δυνατότητα σε περισσότερους ομογενείς να τις παρακολουθήσουν.

Διήμερο πανηγύρι

Ο Σύλλογος Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα», το πλησιέστερο Σαββατοκύριακο με την εορτή της Αγίας Μαρκέλλας διοργανώνει το διήμερο πανηγύρι, το οποίο αποτελεί προορισμό για τους Χιώτες και τους φίλους τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2022, στις 7 μ.μ. με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρτοκλασία χοροστατούντος και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναζιανζού και βοηθούμενου υπό του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ, Οικονόμου Βασίλειου Λούρου.

Τους ύμνους θα αποδώσουν ο Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής, Απόστολος Κομπίτσης, βοηθούμενος υπό των ιεροψαλτών Στράτου Γατανά και Νίκου Τσιάδη.

Μετά τις ακολουθίες θα ακολουθήσει το πανηγύρι και το ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Κώστα Ψαρού στο μπουζούκι – τραγούδι, της Λαμπρινής Κάμπουρα στο κανονάκι τραγούδι, τον Παναγιώτη Γιαννίρη στο κλαρίνο και την Σοφία Χαραλαμπίδου στα λαϊκά.

 
Λόγω της πανδημίας ο Σύλλογος δεν θα διαθέσει και φέτος λεωφορεία.

Ο Σύλλογος καλεί τους προσκυνητές που έχουν κενές θέσεις στα οχήματά τους να διευκολύνουν στην μεταφορά συγχωριανών τους στο πανηγύρι και να επικοινωνήσουν με τους Δημήτριο Μουτάφη (201) 446-7764, Κώστα Γωνιά (201) 615-8884, Κώστα Ράλλη (917) 468-0758, Απόστολο Λεονάρδο (917) 608-6333 ή Στέλλα Καυκή (917) 751-5163.

Ο Σύλλογος, εισήλθε στην 8η δεκαετία προσφοράς και δράσης, ενώ το προσκυνητάρι της Αγίας Μαρκέλλας στα όρη Κάτσκιλς στην 5η δεκαετία.

To παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρκέλλας έχει χτιστεί στο κέντρο του μεγάλου οικοπέδου που έχουν αγοράσει προ τεσσάρων και πλέον δεκαετιών οι Βορειοχωρίτες στην περιοχή Kenoza Lake στα Κάτσκιλς.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ