2.8.2023 13:57

«Οι Ομογενείς έχουμε δικαίωμα ψήφου και πρέπει να αντιπροσωπευόμαστε» - Βίντεο

Ο Ταμίας των Χιακών Σωματείων ΗΠΑ και Καναδά Στέφανος Μπουμπούλης

Για σημαντικά ζητήματα της ομογένειας κλήθηκαν να απαντήσου οι Χιώτες Ομογενείς με αφορμή την παρουσία τους στο Δημαρχείο Χίου, στο πλαίσιο της συνέντευξης για τις δωρεές τους για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αυτισμό.

Οι ίδιοι, εντόπισαν ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, αυτό των απογευματινών ελληνικών σχολείων, λέγοντας ότι, η όλη εκπαίδευση των Ελληνικών επαφίεται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία λειτουργεί τα συγκεκριμένα σχολεία.

Οι ίδιοι μάλιστα παρότρυναν όλους τους ομογενείς να μιλούν στο σπίτι τους Ελληνικά προκειμένου να μη χαθεί η γλώσσα και να μεταδοθεί στις επόμενες γενιές.

Παράλληλα απάντησαν και για το θέμα της ψήφου των Ομογενών, λέγοντας ότι ήταν μία δίκαιη εξέλιξη, αφού η πλειονότητα των Ομογενών είναι εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους και πληρώνει φόρους στο ελληνικό δημόσιο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ