14.11.2013 15:33

Το μνημείο του μετανάστη

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΙΩΤΗ ΙΕΡΕΑ ΕΛ. ΤΑΤΣΗ

Στην κορυφή του Red Hill (Κόκκινος Λόφος), που βλέπει τον κόλπο του Πορτ Φίλιπ Μπάϊ, από όπου γινόταν η είσοδος των πλοίων που μετέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στη Μελβούρνη, σε μια περίοπτη θέση στους καταπράσινους κήπους του γνωστού μοναστηριού της Παναγίας Καμαριανής,  στήθηκε το Μνημείο που είναι αφιερωμένο στους Έλληνες μετανάστες.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του χιώτη ιερέα Ελευθερίου Τάτση,  έγιναν παρουσία πολυάριθμων ομογενών αλλά και επισήμων.

Τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ, εκπροσώπησε ο υπουργός Περιβάλλοντος  Ρεγκ Χαντ ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το συμπατριώτη μας ιερέα, τον «φλογερό παπά-Λευτέρη» όπως τον αποκαλούν φίλοι, συγγενείς και συμπατριώτες.

Το Ομοσπονδιακό Εργατικό κόμμα εκπροσώπησε η βουλευτής Μαρία Βαμβακινού, ενώ το πολιτειακό Εργατικό κόμμα η σκιώδης υπουργός Τζένη Μικάκου, οι οποίες   στις ομιλίες τους εξέφρασαν την συγκίνησή τους, αλλά και την χαρά τους που στήθηκε το συγκεκριμένο μνημείο για να τιμήσει τους Έλληνες μετανάστες.

Η επιτροπή του Μνημείου  σημείωσε ότι πρόκειται για μια παλιά επιθυμία πολλών ομογενών, που  έγινε  πραγματικότητα, χάρη στη συμβολή πολλών αλλά και των εκφωνητών του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού 3ΧΥ Νίκο  Λούπο και Αγγελή Καλοδούκα που είχαν την σχετική πρωτοβουλία και διεξήγαγαν και σχετική εκστρατεία, ενώ την είδηση μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου στην Αυστραλία, Σωτ. Χατζημανώλης από τον Εγρηγόρο Κουρουνίων Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ