26.7.2022 9:02

Ανυπολόγιστες ζημιές στο ομογενειακό εστιατόριο της οικογένειας Κοντολιού

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2022 στο ομογενειακό εστιατόριο «The Sparta Classic Diner» στην πολίχνη Sparta της Νέας Ιερσέης.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Πυροσβεστικής, ξέσπασε στην κουζίνα του εστιατορίου, η οποία υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημιές. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε μετέτρεψε σε άμορφες μάζες τα ανοξείδωτα σκεύη και τον εξοπλισμό.

Στις μάχες με τις φλόγες, όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Justin Muldoon, ρίχτηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής της Σπάρτα καθώς επίσης και των γειτονικών δήμων Andover, Ogdensburg, Hardyston and Jefferson Co. 2, οι οποίες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και στις 2.30 π.μ. της Παρασκευής να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες.  

Ο Δημήτριος Κοντολιός του Μιχαήλ ήταν ο πρώτος από τους ιδιοκτήτες που έφτασε στο εστιατόριο και συντετριμμένος παρακολουθούσε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των σωστικών συνεργείων και αμέσως μετά έφτασαν και τα αδέλφια και τα παιδιά τους.

Το εστιατόριο «The Sparta Classic Diner» βρίσκεται στην διεύθυνση 80 Woodport Rd, Sparta, NJ 07871 και ήταν ένα από τα εμβληματικά εστιατόρια της περιοχής. Ανήκει στα αδέλφια Ιωάννη, Δημήτριο και Στυλιανό Κοντολιό του Μιχαήλ, τα οποία το έχτισαν με μεράκι και προ δώδεκα περίπου ετών το έθεσαν σε λειτουργία. Λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 9.00 π.μ. και την ώρα της πυρκαγιάς ήταν κλειστό.

Ο Ιωάννης Κοντολιός επεσήμανε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες και ότι μόλις οι αρχές και η ασφάλεια δώσουν το πράσινο φως θα ξεκινήσουν τις εργασίες για την αναγέννηση από τις στάχτες.

Ερωτηθείς για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την αναστήλωση και επαναλειτουργία του εστιατορίου επεσήμανε ότι είναι αδύνατον να κάνουν προβλέψεις διότι υπάρχουν προβλήματα κυρίως στην εφοδιαστική αλυσίδα του εξοπλισμού.

«Ευχαριστούμε τους ηρωικούς πυροσβέστες, την Αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία, καθώς ένεκα των ηρωϊκών τους προσπαθειών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ευχαριστούμε επίσης τους πελάτες μας και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής για τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνουμε καθημερινά», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το προσωπικό του εστιατορίου ο κ. Κοντολιός επεσήμανε ότι έχουν ήδη μεριμνήσει και ότι θα απασχολήσουν όλους τους εργαζόμενους στα εστιατόριά τους, διότι, όπως επεσήμανε, ο μάγειροι, οι σερβιτόροι και το προσωπικό αποτελούν το πιο πολύτιμο και συνάμα αναντικατάστατο κεφάλαιο του εστιατορίου μας».   

Τα αδέλφια Ιωάννη, Δημητρίου και Στυλιανού Κοντολιού του Μιχαήλ διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους όχι μόνο στον επιχειρηματικό στίβο, αλλά και στον κοινωνικό και στον φιλανθρωπικό τομέα.

Κατάγονται από τα Καμπιά της Χίου και είναι ηγέτες και στυλοβάτες του Συλλόγου Καμπουσίων Χίου «Παναγία η Δέσποινα», της Χιακής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου και της ίδιας της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης.

Ο Ιωάννης Κοντολιός είναι πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας και αξιοποιώντας τις αστείρευτες δυνάμεις της νέας γενιάς κατάφερε να πολλαπλασιάσει την προσφορά της Ομοσπονδίας εδώ και στην γενέτειρα.

Η Χιακή Ομοσπονδία είναι από τους ελάχιστους δευτεροβάθμιους φορείς – τουλάχιστον για τα δεδομένα της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης που κατάφεραν να μετατρέψουν την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού ως ευκαιρία για να σταθούν αρωγοί στα ιδρύματα της ομογένειας και της γενέτειρας και να κάνουν την διαφορά.

ΠΗΓΗ: https://www.anamniseis.net/

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ