19.12.2022 19:57

Υπ. Οικονομικών: Φωτιά στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με το ψαλίδι της επιδότησης

Φωτιά παίρνουν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης από την Πρωτοχρονιά.

Η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για ψαλίδι της επιδότησης κατά 10 λεπτά το λίτρο ανεβάζει την τιμή του πολύτιμου, για τη θέρμανση των νοικοκυριών, καυσίμου.

Ο κ. Σταϊκούρας απέδωσε τη μείωση της κρατικής επιδότησης από τα 25 στα 15 λεπτά το λίτρο στο ότι οι τιμές του υποχωρούν διεθνώς. Αυτό ισχύει με βάση και την πορεία των τιμών στις διεθνείς αγορές αλλά και των διυλιστηρίων.

Ωστόσο εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας, η απόφαση αυτή στέλνει το πετρέλαιο θέρμανσης σε επίπεδα πάνω από τα 1,22 ευρώ το λίτρο. Η μέση τιμή σήμερα είναι στα 1,122 ευρώ ανά λίτρο, και με την επιβάρυνση των 10 λεπτών ανά λίτρο εκτινάσσεται στα προαναφερόμενα επίπεδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η νέα χαμηλότερη επιδότηση στην αντλία των 15 λεπτών ανά λίτρο θα τρέχει… από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2023

Πωλήσεις
Πάντως, αξίζει να τονιστεί, όπως έχει γράψει ο OT, ότι λόγω των μεγάλων μειώσεων των τιμών κατά τους τελευταίους δύο μήνες οι πωλήσεις του καυσίμουν έχουν εκτιναχθεί κατά 60% τον Νοέμβριο και 40% τον Οκτώβριο.

Το πετρέλαιο θέρμανσης είχε ξεκινήσει με τιμή διάθεσης 1,412 ευρώ το λίτρο στις 15 Οκτωβρίου και χάρη στην κρατική επιδότηση και την εκπτωτική πολιτική των διυλιστηρίων οι τιμές του κατρακύλησαν κατά περίπου 29 με 30 λεπτά το λίτρο.

Είναι πολύ πιθανόν, οι πωλήσεις να συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά μέχρι τέλος του χρόνου, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά θα προχωρήσουν σε παραγγελίες για να εκμεταλλευτούν την τελευταία ευκαιρία για φθηνότερες αγορές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ