17.11.2014 16:53

Θα πληρώνουν τα περίπτερα και για τους εσωτερικούς χώρους [BINTEO]

- 15-20 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει ανάμεσα στον Δήμο Χίου και τους περιπτεριούχους, μετά την απόφαση του πρώτου να επιβάλλει αναδρομικά τέλη χρήσης εσωτερικών χώρων στα περίπτερα αρχής γενομένης από το 2014.

Η αρχή του... τέλους

Η αρχή έγινε στην Οικονομική Επιτροπή. Ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης, εισηγήθηκε, σύμφωνα με τον νομικό πλαίσιο που υπάρχει, την επιβολή τέλους χρήσης στους περιπτεριούχους όχι μόνο για τους εξωτερικούς χώρους για τους οποίους ήδη πληρώνουν, αλλά και για τους εσωτερικούς!

Η ταρίφα

Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε περιπτεριούχος μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να καταβάλει ποσό από 100-300 ευρώ για τη χρήση του εσωτερικού χώρου των περιπτέρων. Ο κ.  Γδύσης υποστήριξε ότι το τέλος που θα επιβληθεί θα είναι ανάλογο με εκείνο που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για τα τραπεζοκαθίσματα τους. «Πλέον επιβάλλεται τέλος για την κατάληψη και του εσωτερικού χώρου που καταλαμβάνει ένα περίπτερο. Η υπηρεσία προσπάθησε επειδή το μέτρο είναι αναδρομικό, ισχύσει για το 2014, να επιβάλλει όσο το δυνατόν μικρότερο τίμημα» είπε ο κ. Γδύσης προσδιορίζοντας το μικρότερο, από 100-300 ευρώ τον χρόνο.

Το άδικο

Άδικη χαρακτήρισε ο Στ. Καμπούρης από τη μειοψηφία, την επιβολή του τέλους για τα περίπτερα υποστηρίζοντας ότι ήδη ο συγκεκριμένος κλάδος βάλλεται από παντού, παρουσιάζει σημαντική μείωση στα έσοδα του και η επιβολή κι αυτού του τέλους θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα. «Η πολιτεία θέσπισε έναν άδικο νόμο αλλά νόμιμα η αυτοδιοίκηση μπορεί να τον ακυρώσει» είπε ο κ. Καμπούρης προτείνοντας τη συμβολική επιβολή τέλους 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ