5.11.2021 13:29

Την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων ζητούν Έμποροι, Περιφέρεια και Επιμελητήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλά τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά απαιτούνται άμεσα τροποποιήσεις λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού, λέει ο επιχειρηματικός κόσμος

Τον έντονο προβληματισμό τους για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο τόσο στην εστίαση όσο και στον εμπορικό κόσμο εξέφρασαν μέσα από κοινή συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Λ. Αθηνάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Π. Λεγάτος και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Β. Αμπαζή.

Κοινός στόχος όπως ανέφεραν είναι να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα οριζόντια σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβάνοντας και τις μεγάλες επιχειρήσεις όπως είναι τα σούπερ μάρκετ.

Η στάση τους βασίζεται στο γεγονός ότι όπως δήλωσε η κα. Αμπαζή δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Η ίδια στάθηκε σε αυτό τονίζοντας ότι, επί 5 μήνες το λιανεμπόριο «υπέφερε» οικονομικά ενώ στα σούπερ μάρκετ πριν την εφαρμογή νόμου πουλούσαν κανονικά είδη λιανεμπορίου.

Έτσι ο κ. Αθηνάδης πρότεινε να σταλεί υπόμνημα το οποίο θα κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αναθεωρηθούν ορισμένα σημεία στα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

Με τη σειρά του ο κ. Λεγάτος συμφώνησε ότι τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι ίση αντιμετώπιση όλων επιχειρηματιών:

«Τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι προς την σωστή κατεύθυνση, όμως πιστεύουμε ότι μέτρο θα έπρεπε να είναι οριζόντιο. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν περιοχές ή καταστήματα όπου κολλάνε και καταστήματα όπου δεν κολλάνε κορονοϊό».

 «Δεν μπορούμε να γίνουμε ελεγκτές» - Β. Αμπαζή

Αντίθετη ήταν η στάση του κ. Αθηνάδη με την κα. Αμπαζή στον έλεγχο των πιστοποιητικών στην είσοδο των καταστημάτων καθώς όπως δήλωσε η κα. Αμπαζή οι έμποροι δεν φέρουν την ευθύνη σε περίπτωση που κάποιο πιστοποιητικό αποδηχθεί πλαστό.

«Ζητούμε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα… Το πρόβλημα είναι κυρίως στην εκκλησίες, στα σούπερ μάρκετ, στα Μ.Μ.Μ…».

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Επιμελητηρίου Χίου, της Περιφέρειας και του Εμπορικού Συλλόγου είναι η Κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα τους προκειμένου να εφαρμοστεί μια ενιαία πολιτική στη λήψη μέτρων.

Η κα. Αμπαζή ερωτώμενη για το πώς οι έμποροι ετοιμάζονται για την αυριανή ημέρα απάντησε ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες διότι οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι  δε διαθέτουν τους πόρους για επιπλέον προσωπικό.

Έτσι αρκετοί θα είναι οι πολίτες που θα στραφούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο με αποτέλεσμα να πληγεί σημαντικά η οικονομία του νησιού.

Λ. Αθηνάδης: «Καλό καλοκαίρι για την εστίαση και τον Εμπορικό κόσμο»

Η εικόνα σχετικά με τις οφειλές που έχουν συσσωρευτεί ο κ. Αθηνάδης ανέφερε ότι το καλοκαίρι τόσο η εστίαση όσο και το εμπόριο λειτούργησαν πολύ καλά.

«Εμβολιαστείτε για να φύγει η χώρα από αυτή την Ομηρεία»

Τέλος, κάλεσαν όλους τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στην εμβολιαστική διαδικασία προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ομηρεία που βρίσκεται η οικονομία τόπου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ