5.1.2024 13:51

Σκυλακάκης: Πάνω από το 70% των καταναλωτών πέρασε αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο ρεύματος

Το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών δεν έκανε καμία επιλογή τιμολογίου, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Για τον Ιανουάριο, το μεγαλύτερο κομμάτι των καταναλωτών, πάνω από το 70%, έχει περάσει αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο, καθώς δεν έκαναν καμία επιλογή τιμολογίου» ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε ότι περίπου το 42% των νοικοκυριών θα έχει επιδότηση. Πρόκειται για τους πολύτεκνους, αυτούς με τα κοινωνικά τιμολόγια αλλά και αυτούς οι οποίοι λαμβάνουν την επιδότηση θέρμανσης. Πρόσθεσε ότι για όλες αυτές τις κατηγορίες, για τον Ιανουάριο, οι τιμές θα είναι σε προ κρίσης επίπεδα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι για να έχουμε καλές τιμές τον Ιανουάριο συνέβαλαν τρεις παράγοντες: η πτώση των τιμών αερίου διεθνώς, ο ήπιος χειμώνας και ο ανταγωνισμός.

Κληθείς να κάνει προβλέψεις για το πώς θα κινηθεί η ενεργειακή αγορά αυτόν χειμώνα, ο υπουργός απέφυγε να κάνει εκτιμήσεις, σημειώνοντας ότι οι ενεργειακές αγορές επηρεάζονται και από τη γεωπολιτική.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ