2.5.2018 21:02

Σε στάση … ημιανάπαυσης δεν κερδίζεις διεκδικήσεις

• Το ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη διατήρηση του νησιωτικού ΦΠΑ δεν θα φτάσει με δίωρες διαμαρτυρίες.

Καιρό περιμέναμε να μας δοθεί η ευκαιρία. Κυβέρνηση και πανελλαδικής εμβέλειας Μ.Μ.Ε. να τεντώσουν τα αυτιά τους στο αίτημα των νησιών του Βορείου Αιγαίου να μην αλωθεί το μοναδικό κεκτημένο αναγνώρισης της νησιωτικότητας, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Αμέτρητες φορές βγήκαμε στις πλατείες, κλείσαμε τα μαγαζιά μας, διαδηλώσαμε. Πέρα βρέχει. Στο αθηνοκεντρικό μοντέλο ενημέρωσης δεν ίδρωνε το αυτί. Κατά συνέπεια ούτε στην κυβέρνηση, αν δεχθούμε πως είδηση στις μέρες μας είναι μόνο ό,τι βρίσκει χώρο στα τηλεδελτία των 20.00.

Αύριο μας παρέχεται η ευκαιρία. Τα αιμοδιψή Μέσα περιμένουν στη Μυτιλήνη το καρτέρι που θα στήσουν οι νησιώτες στον πρωθυπουργό. Τα κυβερνητικά φερέφωνα σπεύδουν να υποβαθμίσουν από τώρα την αντίδραση των νησιωτών.

Κι εμείς, στη Χίο, αντί να χαλαλίσουμε την πιο μεγάλη ημέρα του αγώνα για τη διατήρηση του ΦΠΑ, αναρωτιόμαστε αν αρκεί να κλείσουμε για δυο ή για τρεις ώρες.

Το Εργατικό Κέντρο έχει προκηρύξει απεργία, η ΟΕΒΕ επιχειρεί μέρες τώρα να κατεβάσει όλη τη Χίο στην πλατεία και οι υπόλοιποι … παίζουμε τις κουμπάρες. Το Επιμελητήριο, προπύργιο κανονικά του αγώνα, θα κλείσει αύριο από τις 11.00 ως τις 13.00, σαν να παίρνει μέρος σε αγγαρεία. Ομοίως οι δημοτικές υπηρεσίες θα λειτουργούν ως τις 11.00, ενώ μεταξύ των καταστημάτων αναψυχής, εκεί που δίνεται ο τόνος της συμμετοχής, αν στερηθεί ο Χιώτης τον καφέ του, ακούγεται ότι θα ανοίξουν κανονικά μετά την πορεία διαμαρτυρίας.

Με στάση … ημιανάπαυσης κανένας αγώνας διεκδίκησης δεν κορυφώθηκε. Όλοι οι φορείς επιβάλλεται να εντείνουν τις προσπάθειες τους η Χίος αύριο να νεκρώσει απ’ το πρωί ως το βράδυ. Να καταλάβει ο πρωθυπουργός και σύσσωμη η κυβέρνηση ότι με ισοπεδωμένο ΦΠΑ στα νησιά ανάπτυξη δεν θα φέρει κανένα συνέδριο.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ