1.4.2012 18:51

Πλάνο εξυγίανσης για την μεταφορική «Κασσουδάκη»

• ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟΝ «π» Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αίσθηση και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η είδηση για την υποβολή αίτησης υπαγωγής της εταιρείας «Αφοι Κασσουδάκη Α.Ε.» στο άρθρο 99. Κι αυτό γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τόπο μας, που απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων και συναλλάσσεται με επίσης σημαντικό αριθμό πελατών.

Η γενικευμένη οικονομική κρίση, η αντικειμενική αδυναμία είσπραξης των οφειλών από πελάτες, η συνακόλουθη έλλειψη ρευστότητας και η διαπιστωμένη απροθυμία των τραπεζών να βοηθήσουν όλους τους επαγγελματίες, οδήγησαν σαν ντόμινο την κατάσταση στα σημερινά αποτελέσματα.

« Η εταιρεία δεν έχει διακόψει την επαγγελματική της δραστηριότητα και συνεχίζει τη λειτουργία της. Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 σκοπό έχει τη συνέχιση της λειτουργίας της, ακολουθώντας ένα πλάνο εξυγίανσης, το οποίο έχει εκπονήσει για εκείνην η γνωστή εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων F&A. Με βάση αυτό το επιχειρηματικό πλάνο η εξυγίανση είναι εφικτή κι αυτό επιδιώκουμε». Τα παραπάνω δήλωσε στον «π» ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, Ν. Χούλης. 

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗ ΑΕ έχει καταταγεί πανελλαδικά στην 101η  θέση των ισχυρότερων επιχειρήσεων και αυτή τη στιγμή, όπως εξήγησε ο κ. Χούλης, βρίσκεται σε διαδικασίες επικοινωνίας με τους βασικότερους  πιστωτές της, από τους οποίους μάλιστα διαφαίνεται πρόθεση στήριξης της, στο δύσκολο σημείο στο οποίο έχει βρεθεί η επιχείρηση.

 

Ανοικτό ενδεχόμενο 

Τέλος, σε ότι αφορά το μέλλον των εργαζομένων, το τοπίο είναι μάλλον νεφελώδες. «Εμείς αποβλέπουμε στην εξυγίανση της εταιρείας μέσα από την αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωσή της. Σύμφωνα με το σχέδιο της F&A, ενδεχομένως ορισμένοι εκ των εργαζομένων να πρέπει να απολυθούν, αλλά σε αυτή τη φάση δεν είναι γνωστό, ούτε μπορεί να καθορισθεί από ποιό κατάστημα της εταιρείας, ούτε από ποιον κλάδο εργαζομένων, αν και είναι επιθυμητό να διατηρηθούν όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται», εξήγησε ο κ. Χούλης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ