3.2.2022 14:06

Παρέμβαση Γ. Παπαδόπουλου για το κλείσιμο καταστήματος Eurobank στη Χίο

Δημόσια Παρέμβαση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τα τελευταία χρόνια συχνά πυκνά διαπιστώνεται μια συρρίκνωση στις παρεχόμενες Υπηρεσίες των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ) και των Τραπεζών, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των Πολιτών αλλά και των Επιχειρήσεων.

Πριν αρκετά χρόνια έκλεισαν πρακτορεία της ΔΕΗ και καταστήματα του ΟΤΕ σε κωμοπόλεις και χωριά στα νησιά μας. Στη συνέχεια Σχολεία και Αστυνομικοί Σταθμοί. Ακόμη, υποβαθμίστηκαν τα αγροτικά ιατρεία και οι Κοινότητες. Ακολούθησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) και οι Τράπεζες. Πληθώρα υποκαταστημάτων διαφόρων Τραπεζών (που έχουν σταθεί όρθιες μέχρι σήμερα, χάρη στις γενναίες Κρατικές επιχορηγήσεις- δηλαδή τον Κρατικό κορβανά, που ενισχύεται από τον φορολογούμενο επιχειρηματία και εργαζόμενο) αντί να αναβαθμίσουν την παροχή Υπηρεσιών προς τον μέσο και απλό πολίτη, προέβησαν σε μείωση καταστημάτων αλλά και δεκάδων θέσεων εργασίας τραπεζικών υπαλλήλων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κοινωνικά.

Πριν χρόνια είχαμε συγχωνεύσεις Τραπεζών με στόχο την επιβίωση τους. Δεκάδες καταστήματα τους έκλεισαν πανελλαδικά, μεταξύ αυτών και στα νησιά μας. Η εξυπηρέτηση του πολίτη και του μέσου επιχειρηματία ολοένα και δυσχεραίνεται. Ειδικά στις νησιωτικές περιοχές, λίγοι είναι οι πολίτες που έχουν πλήρη εξοικείωση με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, ο πολύς κόσμος στέκεται επί ώρες στην "ουρά" για να εξυπηρετηθεί από τον "κισέ" μιας Τράπεζας !

Πριν λίγους μήνες η Εθνική Τράπεζα έμεινε στη Χίο με ένα κατάστημα (κεντρικό), ενώ παλαιότερα είχε τέσσερα (4). Το δε υποκατάστημα των Καρδαμύλων λειτουργεί πλέον 3 φορές την εβδομάδα ως πρακτορείο. 

Σήμερα πληροφορούμαστε ότι, η Eurobank προτίθεται να κλείσει το ένα από τα δύο καταστήματα της στη Χίο. Όμως η Eurobank εξυπηρετεί στη Χίο χιλιάδες πολίτες, δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, επιχειρηματίες-εμπόρους αλλά και αγρότες. Κάποτε, πολύς κόσμος της υπαίθρου, που επέλεγε τη συναλλαγή με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (διότι εξυπηρετείτο από τα κατά τόπους ταχυδρομικά πρακτορεία της υπαίθρου, στα περισσότερα μεγάλα χωριά), αναγκαστικά ακολούθησε τη συνεργασία με την Eurobank, αφού συγχωνεύτηκε μαζί της το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Τώρα βλέπουμε ακόμη μια επιχειρούμενη δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ενώνουμε την φωνή μας με εκείνη των εκατοντάδων πολιτών, καταναλωτών, επιχειρηματιών, εμπόρων, εργαζομένων και ζητάμε να μην προβεί η Τράπεζα Eurobank στο κλείσιμο του δεύτερου καταστήματος της στην πόλη της Χίου. 

Όχι μόνο να μην κλείσει αλλά, απεναντίας, να τοποθετήσει επιπλέον ATM σε τουλάχιστον ακόμη δύο σημεία του νησιού (βόρεια και νότια Χίο) για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων πολιτών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ