14.12.2012 14:59

Ούτε να ακούνε... για Κυριακή!

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Να παραμείνει σεβαστή  η αργία της Κυριακής και να μην ψηφισθεί από τη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ζητά από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης το Επιμελητήριο. Ενώνοντας τη φωνή του με την ΟΕΒΕ και τον Εμπορικό σύλλογο Χίου, θα γνωστοποιήσει τις διαφωνίες του  με  επιστολές στους δύο βουλευτές, στον Χιώτη υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μυταράκη, απο τους οποίους θα ζητήσει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης,  χωρίς – όπως τονίστηκε  στη συνεδρίαση - να τρέφει αυταπάτες ότι μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας

 

Ζητείται διευθυντής

To Δ.Σ. του Επιμελητηρίου εξουσιοδότησε τη Διοικούσα Επιτροπή να ξεκινήσει τη διερευνητική διαδικασία κάλυψης της θέσης του διευθυντή που μένει κενή από τις 31 Νοεμβρίου μετά τη συνταξιοδότηση του Μιχάλη Κουτσουράδη με απόσπαση υπαλλήλου από άλλη υπηρεσία.

Ο αντικαταστάτης του πρέπει να είναι δημόσιος υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με πτυχίο οικονομικής ή διοικητικής κατεύθυνσης.

 Το κενό αναπληρώνει προσωρινά η παλιότερη υπάλληλος  Καλλιόπη Μιχαλάκη. Προς το παρόν δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιο πρόσωπο και οι προσεγγίσεις που έχουν γίνει σε θεωρητικό επίπεδο δεν έχουν αποδώσει.     

Αν δεν καρποφορήσει η διαδικασία της απόσπασης, θα ακολουθήσει  η προκύρηξη πανελλήνιου διαγωνισμού με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.        

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ένα μήνα από την ημέρα ανάρτησης της προκύρηξης.

 

Βραβεύσεις

Την οινοποιητική οικογενειακή επιχείρηση Κτήμα Κεφάλα στη Βολισσό, τις εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης Σάμου και Ικαρίας και την συνταξιοδοτημένη υπάλληλο Αριέττα Γκαλιμανά, θα βραβεύσει φέτος  το Επιμελητήριο στις αρχές του Ιανουαρίου 2013, στην θεσμοθετημένη ετήσια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του οργανισμού.

 

Φέτος, μετά από πρόταση των Δ. Τζιώτη και Μ. Κριμιζή που έγινε ομόφωνα αποδεκτή επικράτησε η λογική της επιβράβευσης των επενδυτικών προσπαθειών μικρών ατομικών επιχειρήσεων που αποτελούν παραδείγματα επιχειρηματικής τόλμης και αγάπης προς τον τόπο τους επειδή στεγάζονται και δίνουν ζωή σε απομακρυσμένα χωριά.

Οι σύλλογοι πυρόσβεσης των γειτονικών μας νησιών θα βραβευθούν για τη σημαντική προσφορά τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς του καλοκαιριού στα νοτιόχωρα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ