24.3.2018 10:31

Να μην «τσιμπάνε» στα δολώματα των δικηγορικών γραφείο συνιστά στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ το Σωματείο τους

Να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες όσων τους παρακινούν να διεκδικήσουν τις αυθαίρετες περικοπές των συντάξεων με μια απλή αίτηση στα ασφαλιστικά ταμεία, συνεπικουρούμενοι από την υποστήριξη δικηγορικών γραφείων, υποδεικνύει στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ στο Σωματείο τους στη Χίο.

Αναλυτικά το Σωματείο Συνταξιούχων Ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ, ΙΚΑ και Λοιπών Ταμείων αναφέρει:

Συνάδελφοι συνταξιούχοι ξεσηκωθείτε όλοι στον δρόμο του αγώνα

Αφού μας σφαγίασαν τις συντάξεις μας κύριες και επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, τη μείωση του αφορολόγητου με τον νόμο 4387/16(νόμος Κατρούγκαλου) που μας αφαιρούν ακόμα 3 έως 4 συντάξεις το χρόνο.

Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η υγεία, τα πάντα, είναι πληρωμένα με το αίμα και τη δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα τραπεζίτη, σε κανένα δανειστή. Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Κλείνουμε τα αυτιά μας στην παραπληροφόρηση τον αποπροσανατολισμό και τις μισές αλήθειες που το τελευταίο διάστημα πλειοδοτούντα από ΜΜΕ, μερίδα τύπου, «ειδικών» νομικών, που μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τους τις διαφορές και θα πάρουν πίσω χρήματα από αυθαίρετες περικοπές της κυβέρνησης, αν πάνε και κάνουν μια αίτηση στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Ορισμένοι από αυτούς ακολούθησαν την ίδια τακτική για τις επιστροφές στην υγεία, στέλνοντας χιλιάδες συνταξιούχους σε δικηγορικά γραφεία, πληρώνοντας αδρά, παρά του ότι γνώριζαν  ότι δεν δικαιούνται, γιατί  δεν είχαν τέτοιες παρακρατήσεις. Εμπιστευθείτε τα σωματεία σας  που σας λένε την αλήθεια υπεύθυνα αφιλοκερδώς, χωρίς καμία σκοπιμότητα.

Η αλήθεια για το θέμα των αυθαίρετων παρακρατήσεων είναι:

Οι αιτήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αξία μόνο για τη μη παραγραφή του δικαιώματος για διεκδίκηση που ισχύει για πέντε χρόνια και όχι άμεσα. Ο χρόνος έναρξης για την παραγραφή ισχύει από την πρώτη του επόμενου έτους που ψηφίστηκε ο νόμος. Για να πάρει κάποιος πίσω χρήματα δεν φτάνει η αίτηση, αλλά θα πρέπει να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, με αίτησή του χωρίς χρήματα. Στη συνέχεια για να πάρει δικάσιμο, για το νομό Αττικής χρειάζονται 7 χρόνια και για την επαρχία 10 χρόνια. Αν υποθέσουμε ότι η απόφαση βγει θετική, δεν είναι σίγουρο ότι από την κυβέρνηση θα εφαρμοστεί όπως και άλλες δικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται για διαδικασία χρονοβόρα  και αμφίβολο αποτέλεσμα.

Η θέση και η απαίτηση μας είναι: Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της τώρα και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης και τον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε  με τις επιστροφές για την υγεία  στις κύριες συντάξεις και όχι στην μεταθανάτια ζωή.Ταυτόχρονα δεν αποπροσανατολιζόμαστε από το κύριο: Σε λίγο έρχεται νέος σφαγιασμός και καταστρεπτικές περικοπές από τον νόμο 4387/16 της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα κάνουν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα. Η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστές της προσπαθούν να μας βάλουν να σκεφτόμαστε τα ψίχουλα αφού ετοιμάζονται να μας φάνε το καρβέλι ξανά. Η χρονιά που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη. Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε την εφαρμογή του νέου σφαγιασμού. Εντείνουμε τους αγώνες μας. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας  στον επανυπολογισμό των συντάξεων μας  και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς, οικογενειακών επιδομάτων, επιδομάτων πρόνοιας, φορολογίας. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί. Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση  των ταμείων μας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε νικώντας τον φόβο, την αδιαφορία, τις αυταπάτες, παίρνοντας καθολικά μέρος και δυναμώνοντας τους αγώνες μας. Εγγραφείτε μαζικά στο σωματείο μας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ