31.5.2021 10:04

Μονιμοποιείται ο νησιωτικός Φ.Π.Α. σε 5 νησιά του Αιγαίου

Θέμα ωρών η ανακοίνωση από την Ε.Ε. – Μένουν εκτός Οινούσσες και Ψαρά

Λύση στο πρόβλημα του νησιωτικού ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου, που αντιμετώπισαν την μεταναστευτική κρίση, φαίνεται να δίνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ειδικότερα, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Κως και η Λέρος υπόκεινταν σε νησιωτικό ΦΠΑ μειωμένο κατά 30% σε σχέση με αυτόν στην ενδοχώρα και το μέτρο ήταν προγραμματισμένο, βάσει της τελευταίας παράτασης που έλαβε να λήξει στις 30 Ιουνίου 2021.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι κ.κ. Μηταράκης και Σχοινάς «κλειδώνουν» την παγίωση του εν λόγω μέτρου δίνοντας λύσεις στους κατοίκους των νησιών αυτών.

Τα νησιά αυτά μέχρι πρότινος είχαν αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης και έβλεπαν το μέτρο του νησιωτικού ΦΠΑ να παρατείνεται ανά εξάμηνο.

Ωστόσο, χάρη στη μείωση των μεταναστευτικών ροών και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, τα νησιά πλέον δεν θα εκπλήρωναν τις προϋποθέσεις παράτασης.

Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και τα νησιά αναμένεται να απολαμβάνουν παγιωμένο μειωμένο ΦΠΑ. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα.


 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ