22.2.2013 13:12

Με κλειστά τα μαγαζιά… τουρισμός δεν γίνεται

- ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Εφαλτήριο για την έναρξη γόνιμου διαλόγου που θα οδηγήσει στην προσέλκυση περισσότερων Τούρκων τουριστών μέσω της αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών, θα αποτελέσει η έρευνα του Επιμελητηρίου που καταγράφει το πορτρέτο του Τούρκου επισκέπτη και προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για την αγορά μας.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ., αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες μελέτες χαμηλού κόστους και την περίοδο άνοιξη – καλοκαίρι, αφού όπως επισημάνθηκε   η χειμερινή  περίοδος που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μελέτη δεν προσφέρεται για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, αφού το καλοκαίρι διαμορφώνονται πολύ διαφορετικές συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας.

Απαραίτητα στοιχεία για την διεύρυνση των συναλλαγών και των επισκέψεων είναι να διατηρηθεί η βίζα και να αυξηθούν οι μέρες παραμονής στη χώρα μας.

Παράλληλα,  η διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών υποδοχής, ελέγχων και διευκόλυνσης στο Τελωνείο αποτελούν ζητήματα για τα οποία θα κατατεθούν υπομνήματα στο υπουργείο Οικονομικών και την Περιφέρεια, όπως επίσης και η επέκταση των τουριστικών προορισμών, η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών διεύρυνσης του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην κεντρική αγορά και βέβαια η περαιτέρω αξιοποίηση του δίαυλου συνεργασίας με τη Σμύρνη, που αποτελεί την κύρια πηγή προσέλκυσης επισκεπτών από τη γείτονα.

Ιδιαίτερα επέμεινε το Συμβούλιο στην ανάγκη  τροποποίησης του ωραρίου εργασίας των εμπορικών και διατροφικών επιχειρήσεων, προτείνοντας το Σαββάτο να λειτουργούν με συνεχές ωράριο από 09:00 έως και 16:00 ή από 10:00 έως και 17:00, για να αξιοποιείται καλύτερα η καταγραμμένη πλέον πρόθεση παραμονής και δυνατότητα διάθεσης ρευστού στην αγορά μας.

 

ΒΑΣ. ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ

Το ψάχνουμε…

O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Σπανολιός, γνωστοποίησε ότι οι επιχειρήσεις καλλυντικών και σίτισης δείχνουν διάθεση αποδοχής της πρότασης οριακής τροποποίησης του Σαββατιάτικου ωραρίου στην κατεύθυνση του συνεχούς οχτάωρου απο 09:00 έως και 16:00.

Παράλληλα, στα πλαίσια της παροχής  κινήτρων  στα τουριστικά γραφεία για την αναπροσαρμογή των περιηγητικών τους προγραμμάτων με στόχο τη διεύρυνση του χρόνου παραμονής στο κέντρο, ο Εμπορικός Σύλλογος εξετάζει την προοπτική διοργάνωσης εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν από απλά δρώμενα και μουσικές παραστάσεις έως και παρουσίαση παραδοσιακών εθίμων.

 Για να γίνουν όμως όλα αυτά, όπως τόνισε για μια φορά ακόμη, πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία των περισσότερων επαγγελματιών, που εξακολουθούν να αδιαφορούν ή και αρνούνται να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες που αναλμαβάνονται.

Ζητήματα δηλαδή που αν δεν κατανοήσουν ότι θίγουν πρώτα τις δικές τους τσέπες, είναι δύσκολο να προσλεκύσουν τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ