20.8.2014 14:03

Κόψτε και σώστε

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Ο ένας μετά τον άλλο οι ενοικιαστές του Δήμου Χίου  ζητούν μειώσεις στα ενοίκια που πληρώνουν για τα καταστήματα τους. Η οικονομική κρίση, η αναδουλειά και η γενικότερη φορολογική πολιτική που έχει πλήξει όλη τη αγορά αναγκάζει τους επαγγελματίες που «φιλοξενούνται» στα δημοτικά ακίνητα με αιτήσεις τους να απευθύνονται στον Δήμο ζητώντας μείωση στο ενοίκιο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου θα εξεταστούν πέντε τέτοιες αιτήσεις με την αρμόδια επιτροπή να εισηγείται μείωση 20%.

Η εμφάνιση του φαινομένου δεν είναι πρόσφατη, είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και σημείο κι αυτό των καιρών. Η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη συνήθως έκανε αποδεκτά τέτοια αιτήματα, πολλοί δε επαγγελματίες έχουν αιτηθεί  μείωση ενοικίου διπλές χρονιές ενώ άγνωστο είναι το πια πολιτική θα ακολουθήσει η νέα δημοτική ευχή επί του συγκεκριμένου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ