22.4.2014 11:40

Χιώτικο Πάσχα για 1800 Τούρκους

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ Ο ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ

Πάσχα στη Χίο επέλεξαν να κάνουν πάνω από 1.600 Τούρκοι που κατέκλεισαν το νησί από το πρωί της Μ. Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή.

Από τη Μ. Παρασκευή, πρωί κι απόγευμα, το Τελωνείο ήταν σε συνεχή δραστηριότητα αφού εκτελέστηκαν κι επιπλέον δρομολόγια από τα προγραμματισμένα, φέρνοντας όχι μόνο Τούρκους αλλά και Αμερικανούς και Γερμανούς τουρίστες από τα  απέναντι παράλια.

Η κίνηση κορυφώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, το Μ. Σάββατο ημέρα κατά την οποία με μια πρώτη εκτίμηση στα δεδομένα στο νησί μας και πέρασαν την πόρτα του τελωνείου περίπου 1100 άτομα.Χαρακτηριστικό είναι ότι την  Κυριακή  του Πάσχα το έφυγαν συνολικά  1.650 Τούρκοι «μοιρασμένοι» σε δέκα δρομολόγια που εκτέλεσαν τα πλοία της γραμμής, ενώ χρειάστηκε να ναυλωθεί και το «Οινούσσες 2» για τη μεταφορά των επιβατών.

Ο ρουκετοπόλεμος έχει κατακτήσει τους γείτονες, η προβολή του εθίμου έχει αποδώσει σε μεγάλο βαθμό και η ροή των τουριστών για το Πάσχα έχει αυξητική τάση.

Οι περισσότεροι επέλεξαν τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία της πόλης, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά το πρωινό του Σαββάτου και το βράδυ στο ρουκετοπόλεμο ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιμήκυναν την παραμονή τους στο νησί για όλο το διήμερο.

Η ταλαιπωρία στο Τελωνείο δυστυχώς δεν αποφεύχθηκε ειδικά κατά την άφιξη τους με πολύωρη αναμονή, κι αυτό εξακολουθεί να παραμένει το αδύνατο σημείο μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ