13.2.2020 14:40

Επιμελητήριο Χίου: «Άδικη λύση σε βάρος των νησιωτών οι νέες δομές»

Την κατηγορηματική άρνησή της στη δημιουργία νέας δομής, κάνοντας μάλιστα λόγο για αδιέξοδη και άδικη λύση σε βάρος των νησιωτών, καταθέτει μέσα από ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Αυτό -στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία-οφείλουν να το σέβονται όλοι , τόσο οι πολίτες όσο και οι ασκούντες εξουσία.

Η Κυβέρνηση με την παράλογη και αντιδημοκρατική επιμονή της στο θέμα της επιβολής μίας αδιέξοδης και άδικης «λύσης» στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού μέσω της επίταξης μία εξωπραγματικά μεγάλης έκτασης γης αποδεικνύει ότι δε σέβεται αυτή τη βασική αρχή της δημοκρατίας που αποτελεί και την πεμπτουσία της.

Αγνοεί με τρόπο προκλητικό τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού του Βορείου Αιγαίου, όπως αυτή έχει εκφρασθεί μέσα από αποφάσεις συλλογικών οργάνων και πορεύεται ένα δρόμο μοναχικό και επικίνδυνο.

Ελπίζουμε την ύστατη στιγμή να αντιληφθούν όσοι αποφασίζουν για τους ακρίτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους ότι εκείνοι επέλεξαν να βρεθούν απέναντι μας και δεν ήταν αυτή η επιλογή των φιλήσυχων κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Είναι προφανές ότι το Επιμελητήριο συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα σύσσωμου του Χιώτικου λαού και ζητά να τερματισθεί άμεσα ο εγκλωβισμός ανθρώπων στα νησιά μας, να κλείσει η ΒΙΑΛ, να ματαιωθούν τα σχέδια δημιουργίας νέας δομής και μετά από σύντομη διαδικασία ταυτοποίησης πρόσφυγες και μετανάστες να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον τελικό προορισμό τους. Είναι επίσης προφανές ότι δεν θα συνεργασθούμε και δε θα διευκολύνουμε την υλοποίηση του συγκεκριμένου κυβερνητικού σχεδιασμού.

Επιλέγουμε τη στάση ευθύνης και είμαστε πεπεισμένοι ότι στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ