3.11.2021 14:54

ΕΦΚΑ: Νέα ειδοποιητήρια για χιλιάδες ασφαλισμένους με παράλληλη απασχόληση

Στην ανάρτηση νέων, διορθωμένων ειδοποιητηρίων καταβολής εισφορών για χιλιάδες ασφαλισμένους με παράλληλη απασχόληση, οι οποίοι αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, προχώρησε ο ΕΦΚΑ.

Τα διορθωμένα στοιχεία, θα εισάγονται στο σύστημα κάθε μήνα. Ήδη, η εκκαθάριση Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε και προκύπτουν τρεις μεγάλες κατηγορίες ειδοποιητηρίων, με χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο.

Σημειώνεται ότι στην αρχική ανάρτηση των ειδοποιητηρίων του 2020, οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας, θεωρούσαν ότι οι εισφορές της μισθωτής τους απασχόλησης κάλυπταν το κατώτερο όριο εισφορών που ορίζει ο νόμος και για τις μη μισθωτές υπηρεσίες τους.

Τον περασμένο Ιούλιο όμως, διαπίστωσαν ότι έχουν λάβει ειδοποιητήρια με χρεωστικό υπόλοιπο το οποίο θα έπρεπε να πληρωθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Στα νέα εκκαθαριστικά, που αναρτήθηκαν ή και θα αναρτώνται ανά μήνα, με βάση τη ροή εισαγωγής των νέων στοιχείων, δεν αλλάζει η μεθοδολογία. Αυτό που τροποποιεί τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν ή να λάβουν ως επιστροφές οι ασφαλισμένοι είναι τα νέα επικαιροποιημένα στοιχεία.

Τα στοιχεία της τροποποίησης και το αποτέλεσμά της θα εμφανίζονται στη μηχανογραφική εφαρμογή «Ασφάλιση - Έσοδα Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων», στην οθόνη «Στοιχεία Εκκαθάρισης». Αναρτώνται δε και στον Ατομικό Λογαριασμό των ασφαλισμένων, ενώ στις οθόνες των ενδιαφερόμενων θα εμφανιστεί και νέο ειδοποιητήριο, με τίτλο «Ειδοποιητήριο τροποποίησης εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών έτους 2020».
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ