26.9.2018 11:15

Η ΔΟΥ Χίου συνεχίζει να στέλνει ειδοποιητήρια στους Καμπούσους για την αλλαγή χαρακτηρισμού των περιβολιών τους

Προσπάθεια Κάρμαντζη με επιστολές στους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και στους τοπικούς βουλευτές, για τη διατήρηση της υπάρχουσας ρύθμισης

Ακολουθεί η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη:

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα (Σεπτέμβριος 2018) αποστέλλονται εκ νέου από τη ΔΟY Χίου ειδοποιήσεις σε συμπολίτες κατοίκους του παραδοσιακού διατηρητέου οικισμού του Κάμπου Χίου με τις οποίες τους ζητείται και πάλι να αλλάξουν τον χαρακτηρισμό των περιβολιών τους από αγροτεμάχια, όπως και πραγματικά είναι, σε οικόπεδα και να φορολογηθούν με βάση το χαρακτηρισμό αυτό.

Όπως σημειώναμε σε παλαιότερη επιστολή μας (Α.Π. 526/26-3-2018) Πρόκειται για εμφανή παραλογισμό ο οποίος υπονομεύει την προσπάθεια των κατοίκων του Κάμπου να διαφυλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής μέσα σε αντίξοες συνθήκες που συνδέονται με την οικονομική κρίση  και τις δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εσπεριδοειδών. Η δυσβάσταχτη και παράλογη φορολόγηση των περιβολιών του Κάμπου θα έχει ως βέβαιο αποτέλεσμα την εγκατάλειψη ιδιοκτησιών και την αλλοίωση της ιστορικής φυσιογνωμίας της περιοχής σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ο Κάμπος της Χίου αποτελεί περιοχή μοναδικής ιστορικής, αρχιτεκτονικής  και περιβαλλοντικής αξίας γι’ αυτό και προστατεύεται με βάση το Προεδρικό Διάταγμα του 1991. Η φυσιογνωμία της περιοχής ως αγροτικής-οικιστικής και ως «παραδοσιακού οικισμού» είναι τα στοιχεία κλειδιά για τη διατήρηση και διαφύλαξη του χαρακτήρα της.

Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την έντονη διαμαρτυρία μας και σας καλούμε να ανακληθούν άμεσα οι σχετικές ρυθμίσεις.

Ο Κάμπος της Χίου αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας και ζητούμενα είναι η διαφύλαξη, η ανάδειξη και προβολή του και όχι η επαπειλούμενη απαξίωση και αλλοίωσή του.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ