5.3.2018 22:30

Δυο «ελαττώματα» στο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» εντοπίζει το Επιμελητήριο

Χαιρετίζει την προκήρυξη του πολυαναμενόμενου «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» το Επιμελητήριο, ωστόσο με επιστολή του προέδρου του στον αρμόδιο υπουργό, Γ. Σταθάκη, εντοπίζει δυο σοβαρές επισημάνσεις. Αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λεγάτος:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Αξιολογώντας ιδιαίτερα θετικά την προκήρυξη του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» το οποίο κρίνουμε ότι θα συντελέσει αποφασιστικά στην επίτευξη του εθνικού στόχου της εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, επιτρέψτε μας να επισημάνουμε τα εξής :

  • Ο προϋπολογισμός του προγράμματος δεν είναι επαρκής και εκτιμούμε ότι πρέπει να αυξηθεί σημαντικά για να καλύψει την πολύ μεγάλη ζήτηση που είναι βέβαιο ότι θα σημειωθεί, καθώς η αγορά ανέμενε την προκήρυξη του προγράμματος για μεγάλο χρονικό διάστημα αναβάλλοντας μάλιστα τις όποιες ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια προσδοκώντας στη λήψη χρηματοδοτικού κινήτρου.
  • Οι χρόνοι αποπληρωμής πρέπει να μειωθούν δραστικά σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα. Η καθυστέρηση πληρωμής των δικαιούχων κατά την προηγούμενη προκήρυξη δημιούργησε προβλήματα στην αγορά και δυσπιστία στους δυνητικούς δικαιούχους.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τις ανωτέρω επισημάνσεις προς όφελος του ίδιου του προγράμματος αλλά και των τελικών δικαιούχων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ