6.4.2015 15:05

Δώστε παράταση για τις δηλώσεις των κτηνοτρόφων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

Παράταση για την υποβολή των δηλώσεων των στοιχείων ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων, στον  ΟΠΕΚΕΠΕ  ζητά με επιστολή του το ΤΕΕ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ, υποστηρίζοντας ότι ο χρόνος που μεσολαβεί λόγω των εορτών του Πάσχα είναι ελάχιστος.

   «Αφενός, ο μεγάλος αριθμός των δικαιούχων και η πληθώρα στοιχείων που απαιτούνται για την σύνταξη των φακέλων των δικαιολογητικών από τους μελετητές, και αφετέρου οι βεβαιώσεις από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες, (Δασική, ΥΠΑΠΕΝ) συνηγορούν στο γεγονός ότι θα πρέπει να δοθεί μια εύλογη παράταση, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Το Π.Τ. του ΤΕΕ ως επιστημονικός φορέας και σύμβουλος της πολιτείας τονίζει ότι για τη σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος εξαρτημένων σε ΕΓΣΑ 87, που απαιτείται, αρμόδιοι μελετητές σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ 2412/15-07-2014 του ΤΕΕ Δνσης Επαγγελματικής Δραστηριότητας Τμήμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης, καθώς και τον αριθμό Γνωμοδότησης 451/2010 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι οι Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί, Διπλ. Πολιτικοί Μηχανικοί και οι Τοπογράφοι ΤΕ.

Για το λόγο αυτό συνιστούμε στους δικαιούχους και τους φορείς υποβοήθησης των αγροτών, να απευθύνονται στις παραπάνω ειδικότητες, οι οποίοι διαθέτουν τόσο την επιστημονική κατάρτιση, όσο και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό, που αποτελούν δικλείδα ασφαλείας για αποφυγή λαθών, όπως αλληλοκαλύψεις εκτάσεων, καθυστερήσεις και περικοπές των επιδοτήσεων.

Σημειώνουμε τέλος, η συνήθης πρακτική GPS χειρός για την σκαριφηματική αποτύπωση οδηγεί σε νομοτελειακά σφάλματα, λόγω μεγάλης απόκλισης συντεταγμένων» αναφέρει το ΤΕΕ Β. Αιγαίου, στην επιστολή του προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και  Ενέργειας Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ