16.7.2014 10:57

«Βουτιά» 67,2% στην οικοδομική δραστηριότητα

ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ

Πτώση 67,2 % παρουσίασε η οικοδομική δραστηριότητα στο Β. Αιγαίου τον Απρίλιο του 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή σήμερα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της περιφέρειας  μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, μετριέται μόλις σε 20 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 3,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 12,8 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 67,2% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 48,6% στην επιφάνεια και κατά 47,6% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Το μέγεθος Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.015 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 220,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 975,5 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση κατά 35,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 21,6% στην επιφάνεια και κατά 7,7% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Δεν κουνιέται φύλλο

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν το κοινώς διαπιστωμένο συμπέρασμα στο χώρο των επαγγελματιών πέριξ της οικοδομής, ότι δηλαδή η κρίση τους έχει πλήξει ανεπανόρθωτα.

Για καινούργιες οικοδομές ούτε λόγος να γίνεται ενώ τα μικρο μερεμέτια και οι επιδιορθώσεις είναι εκείνο που τους κρατά σε ένα ανεκτό επίπεδο.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στην Περιφέρεια μας η πτώση στην οικοδομή είναι στο 67,2%, η μεγαλύτερη σε όλη τη χώρα με την Κρήτη να σημειώνει πτώση μόλις 3% και την Αττική να βρίσκεται στην προτελευταία θέση με πτώση 48,4%.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ