28.6.2016 15:49

Ανοίγματα στη Ρωσική τουριστική αγορά

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΡΩΣΩΝ ΒLOGGERS ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ

Ικανοποιημένοι από την επίσκεψη τους στα νησιά Χίο και Λέσβο έμειναν οι Ρώσοι bloggers που φιλοξενήθηκαν τις τελευταίες μέρες από την περιφέρεια σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ρώσων τουριστών στα νησιά και προσέλκυσης και αυτού του τμήματος της τουριστικής αγοράς.

Οι bloggers, Alex Mazurov (https://www.instagram.com/alex.mazurov/)  και Anastasia Glebova (https://www.instagram.com/glebovaanastasia/) (www.nearthelighthouse.com/blog-ru/ ),  επισκέφτηκαν τη Λέσβο από τις 18/06/2016 έως τις 20/06/2016 και τη Χίο από τις 20/06/2016 έως τις 24/06/2016, στο πλαίσιο του press trip που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

 

Στόχος της αποστολής ήταν η γνωριμία με τα νησιά και το άνοιγμα προς τη ρωσική αγορά, δίνοντας έμφαση στα φυσικά τοπία και τις ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε νησιού.

 

Το πρόγραμμά τους στη Χίο καταρτίστηκε από το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου και περιλάμβανε γνωριμία με το νότιο τμήμα του νησιού (Πυργί, Μεστά, Μουσείο Μαστίχας, Αποθήκα), το κεντρικό και βόρειο τμήμα (Νέα Μονή, Ανάβατος, Αυγώνυμα, Βολισσός, Λευκάθια), το βορειοανατολικό τμήμα (Άγιος Ισίδωρος, Λαγκάδα, Καρδάμυλα, Γιόσωνας) καθώς και τον Κάμπο και την Πόλη της Χίου. Γνώρισαν τον πολιτισμό της μαστίχας και τη μαστιχοκαλλιέργεια και την τοπική κουζίνα, από την οποία και εντυπωσιάστηκαν. 

 

Η διοργάνωση του ταξιδιού αυτού αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα για τη Λέσβο και τη Χίο, καθώς οι Ρώσοι bloggers έφυγαν πολύ ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους και θεωρούν ότι υπάρχει μερίδιο της ρωσικής αγοράς που ενδιαφέρεται για προορισμούς με πλούσιες φυσικές ομορφιές, οι οποίοι διατηρούν την αυθεντικότητά τους και προσφέρουν δυνατότητες για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ