9.6.2022 21:54

Ανακοίνωση από τη ΛΑΤΩ για την αναγκαιότητα νέας λατομικής ζώνης

Όπως γνωρίζετε και μπορείτε να πληροφορηθείτε από την Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Χίου, η εταιρεία μας (ΛΑΤΩ ΑΕ) συστάθηκε με την υπ’ αριθμό 494/30-8-1994 απόφαση του Νομάρχη Χίου. Είναι η μόνη νόμιμη εξορυκτική επιχείρηση αδρανών στο νησί με έδρα της την περιοχή Στενoχώνης μεταξύ Αρμολίων και Πυργίου.

Με βάση τα στοιχεία, αρχεία και αποθηκευτικούς χώρους, που διαθέτουμε το λατομείο υπολειτουργεί.

 Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης αδρανών υλικών, λόγω υποχώρησης της οικοδομικής δραστηριότητας κατά την προηγούμενη δεκαετία και της ΜΗ ΝΟΜΙΜΗΣ εξορυκτικής δραστηριότητας ΑΔΡΑΝΩΝ, η οποία συντελείται στο νησί μας. Τώρα μάλιστα καλύπτεται κάτω από τον μανδύα της νομιμότητας της υποτιθέμενης παραγωγής προϊόντων ανακύκλωσης από τα απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών, κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ).

ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ πρόσφατο παράδειγμα το εν εξελίξει έργο της Επέκτασης – βελτίωσης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου, του οποίου οι εργασίες επιχωματώσεων έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2022 και το εμφανιζόμενο από τους ανταγωνιστές μας ως ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ νόμιμο λατομείο μας, δεν έχει πουλήσει ούτε έναν τόνο, ούτε για δείγμα.

Για πιο μονοπώλιο συζητάμε, όταν μπροστά στα μάτια όλων, αλλά και των πολιτικών μας εκπροσώπων, βλέπουμε την κατασκευή του μεγαλύτερου έργου της Χίου να συντελείται με υλικά άγνωστης προέλευσης και ποιότητας.

Επιπρόσθετα, για το θέμα του μονοπωλίου προσφύγαμε στο Σ.Τ. Επικρατείας και αποδείξαμε ότι δεν υφίσταται ούτε συντρέχει λόγος δημιουργίας νέου λατομείου αδρανών. Η απόφαση είναι γνωστή υπέρ των θέσεων μας και αναμένεται η καθαρογραφή και θεώρηση της.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση προσφάτων δημοσιευμάτων για την δημιουργία νέων λατομικών ζωνών και το μύθο περί ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ. Τέλος, πρέπει να κινητοποιηθεί κάθε υπεύθυνη υπηρεσία και πολιτικό πρόσωπο για να σταματήσει ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

Ο Εκπρόσωπος της ΛΑΤΩ ΑΕ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ